• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання факультету сучасного управлінця для членів адміністрації комунальних дошкільних навчальних закладів міста

Засідання факультету сучасного управлінця для членів адміністрації комунальних дошкільних навчальних закладів міста

2016-11-14

/Files/images/2016-2017_nr/listopad/kdnz11/Изображение 157(1).jpg

Інформація про проведення засідання Факультету сучасного управлінця для членів адміністрації комунальних дошкільних навчальних закладів міста з теми:«Формування основ соціально-культурного досвіду у вихованців дошкільного навчального закладу через використання духовно-моральної спадщини українського народу» на базі КДНЗ №11 10 листопада 2016 року.

10 листопада 2016 року на базі комунального дошкільного закладу №11 «Сонечко» (ясел-садка) комбінованого типу культурологічного спрямування м. Покров Дніпропетровської області відбулося фахове засідання учасників міського Факультету сучасного управлінця закладом освіти за темою: «Формування основ соціально-культурного досвіду у вихованців дошкільного навчального закладу через використання духовно-моральної спадщини українського народу».

У роботі засідання взяли участь завідуючі дитячими садками, директор навчально-виховного комплексу №1, вихователі – методисти та заступники директора НВК №1 та НВК №2 з питань дошкільної освіти.

До уваги учасників засідання педагоги КДНЗ №11 представили організовану навчально-пізнавальну діяльність дітей 5-го року життя з Петриківського розпису «Петриківські візерунки» (вихователь Василець О.М.) та з виготовлення дітьми килимових виробів за допомогою вертикальних і горизонтальних верстатів (вихователь Буленок А.М.), а також – спортивну розвагу з елементами хортингу з дітьми старшого дошкільного віку «Козацькі забави» (інструктор із фізичної культури Поган В.Й.).

Після цього завідуюча дошкільного закладу Фролова А.М. та методист Резніченко О.В. представили до уваги гостей інноваційну методичну форму роботи з педагогами з використанням методу інтервізії та мультимедійним супроводом з проблеми: «Морально-духовна спадщина українського народу як потужний засіб виховання дошкільників». Завдяки використанню метода інтервізії в обговоренні питань щодо створення належних умов для соціального і морального розвитку дітей у дитячому садку засобами прилучення вихованців до видів народного декоративно-прикладного мистецтва взяли участь й члени адміністрації ДНЗ міста.

Керівник Факультету методист інформаційно-методичного центру управління освіти Дзюбенко О.В. провела із слухачами ділову гру «Казковий магазин», яка сприяла активізації професійних умінь і здібностей членів адміністрації для пошуку оптимальних шляхів національно-патріотичного виховання дошкільників через створення у дошкільних закладах предметного, морального, соціального, природного та мовленнєвого середовища народознавчого та мистецького змісту.

За результатами засідання складено модель шляхів управління процесами забезпечення національної спрямованості дошкільної освіти, її органічної єдності з національною історією і традиціями, культурою українського народу та прийнято відповідні рішення.

Серед них найважливіші: - систематично залучати батьківську громадськість ДНЗ до вивчення традицій національної родини з її сімейними традиціями, нормами поведінки і співжиття, з її народною етикою, мораллю, правосвідомістю в активних формах співпраці;

- забезпечити навчання дітей у формі гурткової роботи основам народних промислів: вишиванню, килимарству, писанкарству, Периківському розпису, кераміці, лозоплетінню, виготовленню ляльок-мотанок тощо.

- здійснювати належний адміністративний контроль за якістю використання у змісті освітньо-виховної діяльності, її навчально-дидактичному та методичному забезпеченні, у створенні предметно-просторового розвивального етносередовища зразків декоративно-прикладного мистецтва та народознавчого матеріалу.

Під час обговорення результатів засідання учасники Факультету високо оцінили досвід роботи педагогічного колективу комунального дошкільного навчального закладу №11 на чолі з завідуючою А.М. Фроловою щодо формування у дошкільників першооснов громадянської свідомості та патріотичних почуттів засобами етнопедагогіки та народного мистецтва.

/Files/images/2016-2017_nr/listopad/kdnz11/Изображение 136(1).jpg/Files/images/2016-2017_nr/listopad/kdnz11/Изображение 083(1).jpg/Files/images/2016-2017_nr/listopad/kdnz11/Изображение 068(1).jpg/Files/images/2016-2017_nr/listopad/kdnz11/Изображение 072(1).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 96

Коментарi