• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • На Дніпропетровщині відкрито НВК по типу «дитсадок-школа», завдяки якому 21 маленький житель села Хутірське Петриківського району здобуває дошкільну освіту

На Дніпропетровщині відкрито НВК по типу «дитсадок-школа», завдяки якому 21 маленький житель села Хутірське Петриківського району здобуває дошкільну освіту

2012-10-17

У Дніпропетровській області в рамках комплексного регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом, в селі Хутірське Петриківського району відкрито навчально-виховний комплекс (НВК) по типу «дитсадок-школа». Відтепер 21 маленький житель села Хутірське здобуває дошкільну освіту.
У відкритті дошкільної групи в Хутірському НВК Петриківського району, в якій буде виховуватися 21 дитина, взяли участь заступник начальника головного управління освіти і науки, молоді та спорту Леонід Олефір, заступник голови Петриківської райдержадміністрації Дмитро Недвига, сільський голова Володимир Чернуський, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Сергій Пряніков.
На проведення ремонту в навчально-виховному комплексі та на його облаштування було виділено понад 280 тис грн. У дитсадку діти будуть навчатись за державною програмою для дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт», де з варіативної частини програми діятимуть гуртки «Англійська мова» та «Юний художник».
Щоб забезпечити якісне отримання дітьми дошкільної освіти, у Петриківському районі було реконструйовано Петриківський дитсадок №2 на 120 місць, Шульгівський (на 15 дошкільних місць) та Хутірський НВК (на 21 дошкільне місце). Наступного року в районі планується відкрити ще 2 додаткові дошкільні групи на базі Хутірського НВК, а також в селі Чаплинка – НВК з двома дошкільними групами на 60 місць.
«У Дніпропетровській області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується комплексний проект «Новій Дніпропетровщині - новий стандарт освіти». Проект включає в себе, перш за все, забезпечення рівного доступу всіх дітей до навчання незалежно від їх місця проживання та адаптацію освіти до реальних потреб ринку праці. В рамках цього проекту обласна влада реалізує комплекс заходів щодо розвитку системи дошкільних навчальних закладів. Відкриття навчально-виховного комплексу по типу «дитсадок-школа» в селі Хутірське Петриківського району є практичним прикладом реалізації освітнього проекту», – сказав Леонід Олефір.
В області всі діти п'ятирічного віку забезпечені дошкільною освітою. У регіоні за два з половиною роки відкрито 62 дошкільних заклади та майже 200 додаткових груп при діючих дитсадках. Це більше 6 тисяч нових місць, що на 60% скоротило чергу в дошкільні установи регіону. У цьому році буде відкрито ще 31 дитсадок і створено близько 100 додаткових груп у діючих дитячих садках.
Застосовуючи інформаційні технології та інноваційні підходи, обласна влада підвищує доступ до якісної освіти в регіоні. З 1 вересня цього року в регіоні запущений Інтернет-проект «Електронний дитячий садок». Вся інформація про кожному дитячому садку області розміщена на порталі освітнього Центру (dp.isuo.org). Він містить всі необхідні дані: кількість груп, кількість дітей, контакти садка. Вказані й додаткові послуги, такі як вивчення іноземної мови, спортивні, танцювальні гуртки та багато іншого.

Кiлькiсть переглядiв: 101

Коментарi