Педагогічний консіліум

2016-10-24

/Files/images/2016-2017_nr/listopad/ltsey/DSC07136(1).JPG

З метою визначення рівня адаптації учнів 5-го класу до навчання у середній школі, психологічної атмосфери в класному колективі, порівняння ефективності організаційної діяльності вчителів 4-х класів та вчителів-предметників, що працюють в 5-х класах протягом жовтня 2016 року адміністрацією закладу вивчалося питання щодо об'єднання зусиль усіх суб'єктів навчально-виховного процесу задля успішної адаптації й повноцінного розвитку випускників початкової ланки до навчання у школі II ступеня.

24.10.2016 було проведено педагогічний консиліум. Завданням консиліуму було:

1. Ознайомитися із:

- соціометричним статусом учнів;

- рівнем адаптації учнів 5-го класу до навчання в середній ланці;

- фізичним здоров’ям п’ятикласників;

- психологічними симптомами дезадаптації учнів

2. Проаналізувати отримані результати.

3. Зробити висновки та надати рекомендації.

В роботі консиліуму взяли участь вчителі–предметними, що викладають в п’ятому класі, вчителі початкових класів, сестра медична, практичний психолог, адміністрація закладу. Для виконання завдань консиліуму було проведено:

1. Діагностичну роботу з визначення адаптації учнів 5-го класу до навчання. Метою цього дослідження було виявити ступінь готовності до навчання та адаптації в нових умовах п’ятикласників, а саме:

- психічну і соціальну готовність;

- розвиток шкільно – значущих психологічних функцій;

- розвиток пізнавальної активності;

- стан здоров’я.

Практичним психологом було проведено діагностування.

Як показує практика, більшість дітей переживає цей перехід як важливий крок у їхньому житті. Центральне місце посідає, по-перше, сам факт закінчення початкової школи, що повною мірою підкреслюється вчителями і батьками, і, по-друге, предметне навчання. Незважаючи на те, що і раніше діти вивчали різні предмети, саме при переході в середню школу вони починають розуміти й усвідомлювати зв'язок цих предметів з певною областю знань.

/Files/images/2016-2017_nr/listopad/ltsey/DSC07137(1).JPG/Files/images/2016-2017_nr/listopad/ltsey/DSC07138(1).JPG/Files/images/2016-2017_nr/listopad/ltsey/DSC07139(1).JPG

Кiлькiсть переглядiв: 148

Коментарi