Річниця трагедія Бабиного Яру

2016-09-29

/Files/images/2015-2016_nr/IMG_8251.JPG

Тема трагедії Бабиного Яру сьогодні дуже актуальна, оскільки вона тісно пов’язана з питаннями патріотизму, самопожертви в ім’я високої ідеї, єдності нації, її політичної свідомості. Говорити про страхіття війни і смерті, щоб усвідомити цінність людського життя.В історії нашого народу багато трагічних сторінок. Однією з них є Друга світовавійна, яка обернулася для Києва низкою жахливих подій, незліченними людськими втратами та матеріальними збитками.

Під час німецько-­фашистської окупації Києва у 1941–1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів окупантами мирного населення і військовополонених, євреїв та циган, а також підпільників, членів Організації українських націоналістів, заручників, «саботажників», порушників комендантської години та інших людей, що не схилили голови перед ворогом.

Тому в загальноосвітніх навчальних закладах міста Покров відбулися заходи щодо відзначення цієї історичної події.

Річниця трагедії Бабиного Яру завжди була й залишається приводом не тільки згадати про жертв війни та Голокосту, але й вшанувати героїв опору нацизму, що стали взірцем взаємоповаги між народами, прикладом духовного подвигу заради порятунку життя людей.

Кiлькiсть переглядiв: 169

Коментарi