• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У рамках відзначення Дня працівників освіти на Дніпропетровщині відбувся Парад професій професійно-технічних навчальних закладів

У рамках відзначення Дня працівників освіти на Дніпропетровщині відбувся Парад професій професійно-технічних навчальних закладів

2012-10-02

/Files/images/novini2/image003.jpg

У рамках відзначення Дня працівників освіти у Дніпропетровську відбувся Парад професій професійно-технічних навчальних закладів. Більше 1600 учнів професійно-технічних навчальних закладів регіону представили свою майбутню професію – металурга, будівельника, машинобудівника, медпрацівника, залізничника, поштовика та аграрія.
Для усіх бажаючих та тих, хто ще тільки обирає майбутню професію, під час заходу працювала виставка досягнень учнів професійно-технічних навчальних закладів області, а також проводилися майстер-класи перукарів, оздоблювачів та столярів.
«Підвищення якості професійно-технічної освіти є однією з ключових складових модернізації всієї освітньої системи. Два роки тому обласна влада розпочала реалізацію ряду нових освітніх проектів. Вони спрямовані на популяризацію робітничих професій, а також на підвищення якості та доступності освіти, яку отримує молодь регіону. Ми створюємо систему для надання учням необхідної кваліфікації, завдяки якій буде підвищена їх конкурентоспроможність та забезпечена їх затребуваність на ринку праці. Адже сьогодні ми виховуємо та навчаємо спеціалістів, які вже завтра будуть працювати задля розвитку рідної Дніпропетровщини та України», - сказав Олександр Вілкул.
В Дніпропетровській області реалізується комплексний регіональний проект «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». Мета цього проекту – адаптація освіти до реальних потреб ринку праці, створення ефективного ланцюжка «школа – ПТУ/ВНЗ – перше робоче місце», а також дієвої системи підвищення кваліфікації працівників.
У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону для підвищення якості освіти, в тому числі професійно-технічної, в області встановлюються ефективні відносини між роботодавцями, вишами та молодими спеціалістами. На базі ПТУ створюються центри нових технологій, які дають можливість молодим людям вже під час навчання реалізувати на практиці свої знання із застосуванням інноваційних технологій і працювати на сучасній техніці. На сьогодні в регіоні вже функціонує 16 таких центрів. До кінця навчального року (2012/2013) планується створити ще 3. Цей досвід обласна влада поширює на всі виші і профтехучилища нашого регіону.
Для забезпечення підприємств регіону професійними кадрами на Дніпропетровщині два роки поспіль проводяться «Ярмарки вакансій». Завдяки таким заходам випускники вишів отримують можливість працевлаштуватися в безпосередньому діалозі з роботодавцем, а студенти старших курсів - можливість пройти стажування на провідних кампаніях та підприємствах регіону і країни.
Довідка:
У Дніпропетровській області функціонує 276 професійно-технічних навчальних закладів (у тому числі 63 – державних), у яких навчається більше 28 тис учнів.
Підготовка у ПТНЗ ведеться за такими напрямами:
- металургія;
- машинобудування;
- будівництво;
- гірничодобувна промисловість;
- побут, торгівля, легка промисловість;
- сільське господарство тощо.

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi