Крилата частинка життя

2016-04-27

/Files/images/ltsey_novini/DSC00615.JPG

У березні-квітні цього року ліцеїсти взяли участь у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «День птахів – 2016».

Учні 5-8 класів нашого навчального закладу «Загальноосвітній ліцей» взяли активну участь у цьому конкурсі. За умовами конкурсу потрібно було виконати практичну і творчу роботи. Практичну роботу виконала учениця 5 класу Черниш Є., яка разом з татом змайструвала чудову шпаківню. Презентація її роботи вже направлена до м. Київ для участі у конкурсі.

Творчий підхід до цього конкурсу проявили учні 5-8 класів під керівництвом вчительки біології Л.Г.Балихіної. Людмила Геннадіївна разом з творчою групою ліцеїстів підготувала свято «День зустрічі птахів», де в пізнавальній і цікавій формі були проведені різноманітні конкурси, декламування віршів про птахів, використані відеосюжети з життя пернатих друзів. Діти з захопленням слухали співи птахів,приказки, оповіді про пташок, відгадували загадки про пернатих, переглядали фільми про зимуючих та перелітніх птахів.

Глибокі знання з орнітології у вікторині «Слабка ланка» виявила учениця 7-А класу Біловицька Юлія, яка і стала переможницею.

Нова цікава інформація про наших пернатих друзів надовго залишиться в пам’яті дітей. Безумовно, знання з біології стануть в нагоді учням у повсякденному житті.

Діти сподіваються, що в майбутньому і вчителі, і старшокласники продовжуватимуть започатковану роботу цього творчого конкурсу і надалі будуть організовувати такі цікаві заходи.

Адже ми, дорослі і діти, повинні бути не гоcподарями природи, а її невід’ємною частиною. Бережливе ставлення до матінки-природи допоможе всім нам залишатися на планеті Земля людьми, а не тими, хто їй навмисне завдає великої шкоди.

Збережімо природу – збережімо себе! Пам’ятаймо про це, люди!

Статтю підготувала учениця 8-А класу КЗ "Загальноосвітній ліцей" – Біла Вікторія

Кiлькiсть переглядiв: 175

Коментарi