• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «На Дніпропетровщині усі дитсадки міст обласного підпорядкування забезпечені системами доочистки води»

«На Дніпропетровщині усі дитсадки міст обласного підпорядкування забезпечені системами доочистки води»

2012-10-09

У рамках регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини», що ініційована губернатором Олександром Вілкулом, в усіх 75 дитсадках 6 міст обласного підпорядкування (Марганець – 8, Нікополь – 18, Орджонікідзе – 11, Павлоград – 20, Синельникове – 10, Тернівка – 8) встановлені системи доочистки води. До кінця 2012 року буде завершено встановлення таких систем в усіх дитсадках міста Дніпропетровськ.
«Обласна влада приділяє значну увагу здоров’ю дітей. Відтепер вихованці 75 дошкільних закладів 6 міст області споживатимуть чисту воду, яка відповідає високим нормам і стандартам. Тож на сьогодні в Дніпропетровській області всі дитсадки міст обласного підпорядкування забезпечені системами доочистки води. До кінця 2012 року буде завершено встановлення таких систем в усіх дитсадках міста Дніпропетровськ. Встановлення систем доочистки води в дошкільних закладах є складовою комплексної роботи обласної влади по забезпеченню чистою питною водою закладів соціальної сфери – дитсадків, шкіл та лікарень Дніпропетровщини. У першу чергу ми встановлюємо системи доочистки води в дошкільних закладах промислових міст з великим екологічним навантаженням. Наступний крок – це школи та лікарні», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
У 2011 році в рамках регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» за завданням губернатора системи доочистки питної води були встановлені в усіх дитсадках промислових міст, зокрема, Кривого Рогу (148), Жовтих Вод (12), Дніпродзержинська (40), Новомосковська (8), Першотравенська (8), а також у 134 дошкільних закладах Дніпропетровська.
Окрім цього, у 2011 році встановлено 21 систему доочистки питної води в закладах соціальної сфери сільських районів. У тому числі в Апостолівському районі встановлено 2 системи доочистки (1 в дитячому садку та 1 в школі), у Верхньодніпровському районі – 5 систем доочистки в дитсадках, у Криворізькому районі – 14 систем (7 – у дитячих садках, 5 – у школах та 2 – у лікарні).
Всього до 2015 року в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону системи доочистки води планується встановити в усіх школах, дитсадках і лікарнях.

Кiлькiсть переглядiв: 67

Коментарi