21 вересня - День миру

2012-09-21

/Files/images/novini2/творча робота СИМВОЛ МИРУ.jpg

Для більшості людей планети Земля мир – це щоденна реальність. На наших вулицях крокують у справах дорослі, діти зранку поспішають до школи. Там, де в суспільстві панує стабільність, безцінний дар миру особливо ніким не помічається. Але для багатьох людей в сучасному світі це казкова мрія. Вони живуть в кайданах атмосфери нестабільності й страху.
У 1982 році Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції проголосила Міжнародний день миру (International Day of Peace) як день загального припинення вогню ї відмови від насилля . З того часу свято поширилося в різних країнах і регіонах серед мільйонів людей. Воно покликане змусити людей не тільки задуматися про мир, але й віддати свій голос заради миру на планеті.
День Миру відзначається і в Україні. Ми впевнені, що такі свята втілюють в собі красу, багатогранність, гармонію і толерантність у взаємовідносинах між народами й країнами, позиціонують Україну як прогресивну державу та створюють її імідж в очах міжнародної спільноти.
Керівники гуртків Будинку творчості дітей та юнацтва м.Орджонікідзе та їх вихованці теж приєднались до цієї акції. У гуртку «Комп'ютерна графіка» (кер. М.М.Савченко) вихованці переглянули слайди «Живи, Україно, з миром!», на заняттях гуртка «Креатив груп» ( кер. О.І.Бондар) діти виготовили листівки «Мир планеті Земля», а самі маленькі вихованці школи раннього розвитку дитини разом з керівником гуртка «Паперовий дивограй» І.М.Саганець виконали аплікаційну роботу «Голуб – символ миру».
І саме сьогоднішні діти разом з дорослими створюють нову історію єднання, співробітництва, зближення з культурою інших народів, розповсюдження позитивної інформації про нашу країну. Адже це – основні завдання сьогодення, які стоять перед народною та молодіжною дипломатією.

Кiлькiсть переглядiв: 167

Коментарi