• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Батьківщина – мати, умій за неї постояти

Батьківщина – мати, умій за неї постояти

2016-02-17

/Files/images/днз 18.jpg

З 15 по 19 лютого 2016 року в комунальному дошкільному навчальному закладі №18 «Барвінок» (ясла – садок) загального типу еколого-валеологічного спрямування проходить тематичний тиждень «Батьківщина – мати, умій за неї постояти». За мету тижня взято виховання у дітей любові до рідної країни, ознайомлення зі звичаями та традиціями предків, формування національної свідомості, громадської культури, патріотичних почуттів всіх учасників педагогічного процесу.

В рамках тижня в інформаційних куточках для батьків розміщено матеріали консультації та інформації: «Українська родинна педагогіка: минуле й сьогодення», «Народна педагогіка», «Дитячий фольклор», «Виховання майбутнього громадянина» та ін.

З дітьми старшого дошкільного віку проводяться тематичні заняття з патріотичного виховання: «Національні символи нашої держави», «Київ – серце України», «Родинне дерево».

З дітьми молодшого дошкільного віку показано лялькові вистави за мотивами українських народних казок «Рукавичка», «Коза – дереза».

Важливим напрямом патріотичного виховання є прилучення малят до народознавства — вивчення культури, побуту, звичаїв українського народу. Заходи патріотичного спрямування в КДНЗ №18 «Барвінок» проходять систематично. Вихованці дитячого садочку постійно знайомляться з культурними і матеріальними цінностями родини і народу, дізнаються про зв'язок людини з минулими і майбутніми поколіннями, про сенс життя, розвивають інтерес до родинних і народних традицій.

Кiлькiсть переглядiв: 198

Коментарi