• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Молоді вчені Дніпропетровщини пройдуть стажування в науково-дослідних установах Франції

Молоді вчені Дніпропетровщини пройдуть стажування в науково-дослідних установах Франції

2012-09-27

Молоді вчені Дніпропетровщини пройдуть стажування в науково-дослідних установах Франції. Це переможці обласного конкурсу «Молоді вчені – Дніпропетровщині», який реалізується за ініціативи губернатора Олександра Вілкула
«Дніпропетровська область в рамках проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» інтегрується в європейський освітній простір. Це включає в себе і стажування провідних молодих дніпропетровських учених за кордоном. В процесі навчання відбувається обмін інформацією. Молоді науковці демонструють досягнення Дніпропетровщини та переймають найкращий досвід у закордонних фахівців. Це є запорукою розвитку науки та освіти регіону. Ми пишаємося нашими молодими вченими, котрі представляють Дніпропетровщину та Україну на міжнародному рівні», – сказав губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул.
У 2012 році серед робіт-переможців конкурсу «Молоді вчені Дніпропетровщини» Головним управлінням освіти і науки ДОДА та відділом Університетського та наукового співробітництва посольства Франції в Україні було відібрано 2 роботи, автори яких отримали стипендії для проходження наукового стажування у Франції.
Переможцями стали кандидат економічних наук, доцент Дніпропетровського державного аграрного університету Безус Роман та кандидат технічних наук, доцент Українського державного хіміко-технологічного університету Коток Валерій. Вектором їх наукової діяльності стануть організація системи органічного агровиробництва Франції та нові технології вироблення активних речовин в акумуляторній промисловості.
Працюватимуть вчені в інституті INRA Avignon та Університеті Montpellier. За період стажування відвідають наукові установи та підприємства Clemond Ferrand, Avignon, Toulouse.
Як зазначив Роман Безус: «В жодному регіоні України молоді вчені не мають такої підтримки керівництва як у Дніпропетровській області. Досвід організації роботи з молодими вченими владних структур та губернатора Олександра Вілкула були високо оцінені Міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Свобода і Соборність як чинники національної ідеї України», що відбулась у в березні 2012 року. Така співпраця дарує можливість розвивати професійні здібності талановитої молоді та переймати досвіт на міжнародному рівні. Ми виражаємо велику вдячність керівництву Дніпропетровщини за постійну допомогу та розвиток науки на найвищому рівні»
Олександр Вілкул підтримує молодих людей, які займаються науковою діяльністю. Бо саме вони робитимуть наступний крок у розвитку освіти, педагогіки, теоретичної і практичної науки. Для цього в регіоні реалізується низка проектів, програм, конкурсів, у рамках яких призначаються обласні гранти, іменні стипендії. Розвиток науки є однією зі складових інноваційного розвитку Дніпропетровщини та усієї України.
Обласна влада впроваджує сучасні механізми підтримки молоді. Зокрема, фінансування проекту «Молоді вчені – Дніпропетровщині» за три роки збільшено в шість разів. У 2012 році фінансування становить майже 900 тисяч гривень. За рахунок цього будуть видані двадцять грантів від 30-ти до 50-ти тисяч гривень. Це стане добрим стимулом молодим ученим для створення нових наукових проектів.
У 2012 році губернаторські іменні премії отримують більше 800 учнів, студентів та аспірантів області.

Кiлькiсть переглядiв: 165

Коментарi