День соборності

2016-01-29

/Files/images/image.jpg

День соборності – це надзвичайно важливе державне свято, яке об’єднує всі куточки України в одну велику державу. Протягом тривалого часу наша ненька переживала багато горя, десятки разів її об’єднували та розривали, сотні років їй не давали спокою. День соборності України приурочений Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Ця визначна подія сталася двадцять другого січня тисяча дев’ятсот дев’ятнадцятого року.

21 січня 1990 року наші сучасники вирішили нагадати всім українцям та й світовій спільності про те, що наша земля – неподільна. Десятками тисяч українців був створений «живий ланцюг» між Києвом і Львовом — він символізував духовну єдність східних і західних земель України.

На знак пошани до волевиявлення наших співвітчизників та на честь святкування Дня Соборності України у КЗ «СЗШ №6» відбулися урочисті заходи: створено класні куточки з нагоди свята, проведено години інформування та єдиний урок, випущено тематичний інформаційний дайджест, створено виставку родинних дерев школярів, проведено конкурс читців патріотичного вірша.

Учні та вчителі школи залюбки брали участь в конкурсах та акціях, шануючи визначну дату.

Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi