• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров'я

Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров'я

2016-01-18

/Files/images/20160114_161112 (2).jpg

«Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров'я», — чути сьогодні гучну пісню щедрувальників під вікном. У ніч із 13 на 14 січня українці зустрічають Старий Новий рік, готуючи багату кутю, від чого і вечір нинішній зветься Щедрим.

Вранці 14 січня після закінчення церковної служби хлопчики КЗ «СЗШ № 6 м. Орджонікідзе» (дівчата засівати не ходили) набирали в рукавички зерно та починали засівати — спочатку свої класи, де навчаються, потім ішли до учнів початкової та старшої школи, побували в учительській, в бібліотеці, в їдальні, в медпункті. Господарі кабінетів школи № 6 щедро обдаровували їх гостинцями та грішми.

Цього ж дня у Будинку творчості відбулося міське мистецьке свято «Щедрий вечір, добрий вечір, рідне місто, мати-Україна!». А святкового настрою відвідувачам тут додавали колективи міста, а також традиційно в міському мистецькому святі участь взяв колектив «Веселковий передзвін» КЗ «СЗШ № 6» (кер. Домніцька Н.С.).

Розпочався захід святковою ходою учасників свята - учнів колективу нашої школи у кількості 30 осіб - від приміщення школи до сценічного майданчику БТДЮ під відкритим небом.

За популяризацію українських колядок та щедрівок, народних звичаїв та обрядів та активну участь у мистецькому святі колектив «Веселковий передзвін» нагороджено дипломом та солодкими подарунками .

/Files/images/20160114_160823 (2).jpg/Files/images/RZiQV_dk8Bw.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 81

Коментарi