• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зал ім. Чуйкова комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 2 м. Орджонікідзе Дніпропетровської області»

Зал ім. Чуйкова комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 2 м. Орджонікідзе Дніпропетровської області»

2011-08-01

/Files/images/Image4.JPG

Особливою сторінкою життя комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 2» є робота Залу Бойової Слави двічі Героя Радянського Союзу, члена ЦК КПСС, маршала Василя Івановича Чуйкова.
В Залі Бойової Слави проходять зустрічі з ветеранами та учасниками Великої Вітчизняної війни, учасниками бойових дій воїнами-інтернаціоналістами. Тут проходять всі шкільні військово-патріотичні заходи.
В день відзначення 30-річчя ви¬зволення місцевості від німецько-фашистських загарбників, на за¬прошення слідопитів, школу відвідав В. Чуйков, маршал, двічі Герой Радянського Союзу, командувач 62-ї армії, до складу якої входила 57-а гвардійська дивізія. Ця зустріч стала поштовхом для створення Залу Бойової Слави, який відкрито 1 грудня 1983 року.
На цей час у численних альбомах була зафік¬сована робота групи «Пам’ять», зібрано авто¬біографічні дані ветеранів, велося активне листування, у тому числі й з учнями школи у с. Алате Латвійської РСР, де загинув наш земляк І. Малка. Сьогодні експози¬ція Залу, над якою працював весь педагогічний колектив школи й учні різних поколінь, складаєть¬ся з двох розділів: «Славимо ветеранів» та «Вони визволяли наш край». Клуб «Пам'ять», продовжує пошукову роботу і очолив роботу Залу Бойової Слави, керівник, викладач історії Галина Євтихіївна Щербакова, разом з вихован¬цями працюють за п'ятьма на¬прямками: окупаційний режим у краї; стежками партизанської сла¬ви; воїни-визволителі; спогади остарбайтерів; герої Афганістану. Зібрано серйозний матеріал, історично обґрунтований, багатий на факти. Результати роботи краєзнавців просто вража¬ють" Діти зустрічаються з останніми оче¬видцями подій ВВВ, фіксують спогади ветеранів та тих, хто залишився на окупованій території» в тилу, серйозні дослідили діяльність партизанського загону, зустрілися з ветеранами, чле¬нами партизанського руху, пройшли стежками загону. Завдяки адміністрації СЗШ № 2, у 2003 році було оновлено експозиції Залу. Байдужих немає. Всі: учні, педагоги, батьки, навіть колишні випускники школи допомагають членам клубу «Пам’ять». Важливо, що робота крає¬знавців не стоїть на місці, і поштовхом до цього є бажання самих дітей вивчати і досліджувати історію рідного краю, а зібрані матеріали поповнюють експозиції Залу.

Матеріал підготувала вчитель історії та керівник клубу «Пам’ять»
Щербакова Галина Євтихіївна, кваліфікаційна категорія
«спеціаліст вищої категорії»

Кiлькiсть переглядiв: 163

Коментарi