• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Майбутні олімпійці – гордість України»

«Майбутні олімпійці – гордість України»

2016-01-22

/Files/images/ДНЗ 23. 4.png

22 січня 2016 року на базі КДНЗ №23 «Попелюшка» відбулося засідання міського семінару – практикуму для інструкторів з фізичної культури та вихователів груп оздоровчого спрямування «Формування здорового способу життя через застосування здоров’язбережувальних технологій та спортивних ігор і вправ у системі фізичного виховання дошкільників».

Під час засідання керівник семінару-практикуму, інструктор з фізичного виховання КДНЗ № 22, Діордіца Надія Іванівна ознайомила присутніх зі значенням Олімпійського руху в Україні, його вагомим внеском у культурологічний розвиток самосвідомості молодого покоління, супроводжуючи «активне слухання» мультимедійною презентацією. Також було опрацьовано і інші теоретичні питання, зокрема: «Етапи послідовного навчання спортивних ігор дошкільників», «Гендерні тенденції гуманістичної педагогіки під час ознайомлення дітей з різними видами спорту», «Ознайомлення дітей з технікою безпеки під час проведення спортивних ігор».

В ході семінару було запропоновано переглянути спортивну розвагу з дітьми старшого дошкільного віку «Зимові Олімпійські ігри», яку провела інструктор з фізичного виховання КДНЗ №23 Лісова Наталя Василівна. Розвага відбувалася у святково прикрашеній олімпійською символікою музичній залі, на фоні мультимедійної презентації видів зимового Буковелю. Слухачі перейнялися духом урочистості, адже їх увазі було представлено відкриття Олімпійських ігор. Дошкільнята з гордістю показали свої досягнення під час змагань: фізичну підготовленість, влучність у метанні в ціль, вміння долати перешкоди, узгоджувати власні дії з діями партнерів, вболівати і переживати один за одного. Також діти продемонстрували свої знання про зимові види спорту, історію Олімпійських ігор та їх символіку. Спортивні естафети влучно та доречно супроводжувалися хореографічними етюдами з елементами спорту, що надавало змогу учасникам відпочити. Зокрема, викликали загальне захоплення виступ групи підтримки з аеробікою на степ-платформах, хореографічний виступ дівчаток-троянд з елементами фігурного катання, танок «Українська зима». Музичний керівник КДНЗ №23 Чумаченко Лілія Григорівна вдало підібрала музичний супровід розваги, що додало їй урочистості та святкового настрою. Весь захід був насичений духом патріотизму. Доречним підсумком спортивної розваги став флеш-моб « Ми –діти України», що поєднав дитячі серця у прояві гордості за рідну Батьківщину.

Всіх присутніх вразило емоційне забарвлення заходу, сприятлива позитивна атмосфера, побудована на партнерських відносинах дорослих і дітей та вдале використання високоефективних методів і прийомів організації дошкільнят.

/Files/images/ДНЗ 23. 5.png/Files/images/ДНЗ 23.3.png

Кiлькiсть переглядiв: 143

Коментарi