Екскурсія на «Інтерпайп»

2016-01-13

/Files/images/i3YPC5q223Q.jpg

18 грудня 2015р. старшокласники КЗ «Ліцей» здійснили незабутню екскурсію до м. Дніпропетровська. Програма виявилася дуже цікавою і змістовною. Спочатку школярі із величезним задоволенням спробували свою майстерність у катанні на ковзанах у розважально-торгівельному центрі «Караван». Після цієї розваги діти здивовано і захоплено роздивлялися металургійний завод «Інтерпайп». Цей завод найбільший інвестиційний проект, здійснений на території незалежної України. І єдине підприємство, збудоване з «нуля» в нашій країні за останні 40 років. Вигнуті труби перед входом - витвір мистецтва «Твій тунель часу» відомого датського художника Олафура Еліассона. П’ять арт-об’єктів задумані і створені цим художником спеціально для заводу «Інтерпайп» як невід’ємний елемент металургійного підприємства. Завод працює на металобрухті.

Серед промислових підприємств завод є еталоном дружнього ставлення до навколишнього середовища. У порівнянні з мартенівським виробництвом викиди в атмосферу менше в 2,5 рази. Завод обладнаний однією з найсучасніших систем газоочистки. На території заводу дійсно нормально дихається. І навіть у самому цеху майже не відчувається стороннього запаху.

Ліфтом учні піднялися в електросталеплавильний цех. Завод будувала італійська компанія «Даніелі» - їхній логотип є всюди. Плавка триває 53 хвилини.

На заводі ідеальний порядок і чистота. Доріжки підметені, газони підстрижені. Сама територія спланована настільки добре, що завод весь виглядає як витвір мистецтва.

Після цієї захоплюючої екскурсії заводом діти перед від’їздом відвідали карамельну майстерню, де на їхніх очах замісили густу карамельну масу, виготовили цукерки і дали спробувати кожній дитині. Учні були в захваті від самого процесу і різних смаків карамелі без барвників і ароматизаторів.

Учні ліцею вдячні організатору цієї прекрасної екскурсії Самко Вікторії В’ячеславівні і вже з нетерпінням чекають на наступну поїздку.

Кiлькiсть переглядiв: 141

Коментарi