Цікаве грибування

2015-11-19

/Files/images/2015-2016_nr/listopad/kdnz11/DSC01428.JPG

Цікаве грибування

Улюблена діяльність дітей в дитячому садочку – художньо-продуктивна. А якщо вона поєднується з іншими видами діяльності – мовленнєвою, пізнавальною, музичною, то вихователь реалізує принцип багатоканального сприймання дійсності, об’єктів, діяльності, що сприяє високому рівню формування різних життєвих компетенцій дитини дошкільного віку.

— Малята! Добрий ранок!
Ми зараз в ліс підем,
Сьогодні на сніданок
Грибочків наберем.

Вихователь групи № 4 (4 р.ж.) «Веселка» Якимова Н.М. провела інтегровану діяльність з дітьми на тему «По грибочки у лісочок», з використання сучасних методів стимулювання пізнавальної та художньої діяльності.

На початку заняття дітей чекав сюрпризний момент. «Їжачок» (дитина старшої групи) завітав до малят та приніс подарунок з лісу – грибочки. Він погрався з дітками у чудову сюжетну гру «Піду я у лісочок та знайду собі грибочок», під час якої познайомив діток з правилами поводження у лісі, та правилами збирання грибів. Разом з вихователем діти розглянули цікаві ілюстрації, на яких зображені різні види грибів, повторили їх будову та характерні особливості.

Але найцікавішою виявилася та частина заняття, на якій діти безпосередньо займалися художньо-продуктивною діяльністю – ліпили грибочки. Діти наліпили багато різноманітних грибочків, які подарували Їжачку для інших лісових мешканців. Підсумком заняття була рухлива гра «Грибочки, по місцях».

Заповнилось на все життя

Оте грибування,

Воно краще від рибалки,

І від полювання.

Кiлькiсть переглядiв: 186

Коментарi