• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Від маленьких справ – до важливих рішень

Від маленьких справ – до важливих рішень

2015-11-17

/Files/images/2015-2016_nr/listopad/btdyu/1.JPG

Від маленьких справ – до важливих рішень

11 листопада 2015 року у Будинку творчості дітей та юнацтва відбулося засідання круглого столу з питань підготовки 15 річниці Дня народження міського об’єднання дитячих громадських організацій «Перлина» та виборів президента МО ДГО. Засідання відбулося за участі лідерів дитячих громадських організацій та їх наставників.

Директор Будинку творчості І.Г.Клапко розпочала зустріч з привітання присутніх та ознайомлення з формою проведення роботи за методикою колективних творчих справ (за Івановим), яка зародилась ще у 60-ті роки XX ст..

Ірина Геннадіївна наголосила, що колективна творча справа — це вияв життєво-практичної соціальної турботи про поліпшення загального життя, це сукупність певних дій на загальну користь і радість, це спосіб організації дитячого колективу, за якого діти та дорослі, як товариші по спільній справі, планують свою діяльність через накопичення, осмислення та вибір думок, припущень, ідей кожного, формуючи стосунки дружби, поваги, взаєморозуміння і турботи.

Засідання круглого столу пройшло цікаво і захоплююче у декілька етапів.

На І етапі відбулася попередня робота «педагог – дитина», на якому визначились виховні завдання;ІІ етапом стало колективне планування: вихованці разом з педагогами склали план майбутньої КТС;На ІІІ етапі було створено проект проведення свята «Перлини», визначились мікрогрупи та пройшло обговорення з коригуванням дій мікрогруп і окремих вихованців.

Колективна творча справа пройшла на високому рівні, адже кожен член дитячої громади виявив свої творчі можливості, поділився досвідом.

Дорослі і діти по закінченню визначилися, що підсумком справи стане відзначення Дня народження «Перлини» та вибір президента МО ДГО.

/Files/images/2015-2016_nr/listopad/btdyu/2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 111

Коментарi