«О, мово рідна, золота колиско!»

2015-11-11

/Files/images/2015-2016_nr/listopad/szsh9/IMG_6701.JPG

«О, мово рідна, золота колиско!»

Уже традиційно у перші тижні листопада в нашій школі урочисто проходять заходи приурочені до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада. Це і конкурси, й виставки, і концертні програми, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години, спеціальні гуртки -майстеркласи тощо.

Спільно зі шкільною бібліотекою вчителі-словесники підготували виставку найбільш актуальної літератури про українську словесність «О мово моя, як спів солов'я» яка відображає діяльність видатних учених-філологів, кращі роботи учнів школи на мовну тематику.

09 листопада вчителями початкової школи організовано проведення конкурсу читців «Мова кожного народу неповторна і своя». Переможці конкурсу вирізнялися оригінальністю та майстерним виконанням творів.

10 листопада класними керівниками були проведені виховні години: «Рідна мова солов’їна!», «Нащадки Кирила і Мефодія», «Історія народних свят і обрядів», «Відомі українці».

10 листопада вчителем української мови Бурбан Ольгою Григорівною проведено засідання лідерів клубу «Криниченька» на честь ушанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця. Під час проведення заходу педагог донесла до учнів красу і багатство української мови, намагалася сформувати відчуття краси рідної мови, розвивала мовленнєві здібності учнів, збагачувала словниковий запас, виховувала любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя. Під час проведення заходу під звуки бандури виконувались українські пісні, вірші, проза. Ольга Григорівна розповіла про розвиток української писемності, учні ділилися сторінками життя І.Котляревського - засновника української мови.

Педагог наголосила на тому, що наш народ – єдиний, його мова – це велика основа для єдності всієї держави, єднання минулого і майбутнього покоління. Вона побажала усім любові, щастя, взаємного розуміння і допомоги, що жити за Словом, з якого почалася Україна, побажала всім утверджувати рідну мову та оберігати її.

/Files/images/2015-2016_nr/listopad/szsh9/IMG_6710.JPG/Files/images/2015-2016_nr/listopad/szsh9/IMG_6708.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 145

Коментарi