• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Олександр Вілкул: «До кінця 2012 року у Нікополі буде відкрито новий сучасний дитсадок на 160 місць та 10 додаткових груп у діючих закладах. Це повністю забезпечить дошкільнят міста місцями в дитячих садочках»

Олександр Вілкул: «До кінця 2012 року у Нікополі буде відкрито новий сучасний дитсадок на 160 місць та 10 додаткових груп у діючих закладах. Це повністю забезпечить дошкільнят міста місцями в дитячих садочках»

2012-09-04

За завданням губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула до кінця поточного року у Нікополі буде реконструйовано й відкрито дитячий садок № 39 «Перлинка», який не працював 16 років. Після відкриття закладу та 10 додаткових груп у діючих дитячих садочках всі дошкільнята міста будуть забезпечені місцями в дитсадках. «Перлинка» прийме 160 вихованців. Загалом у 2011-2012 роках у Нікополі було відкрито дитячий садок № 27 «Ромашка» на 90 місць та створено 6 додаткових груп у діючих дошкільних закладах.
«У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» в області реконструюються та будуються нові дошкільні навчальні заклади. Відкриваються додаткові групи в діючих дитсадках. За 2010-2012 роки в системі дошкільної освіти області створено понад 6 тис нових місць за рахунок відкриття 62 нових дошкільних закладів та 210 додаткових груп у діючих садках. Це на 60% скоротило чергу до дитсадків області. До кінця цього року буде відкрито ще 31 дошкільний заклад та створено понад 60 додаткових груп. Це дозволить створити ще близько 3 тис нових місць. Зокрема, до кінця 2012 року буде реконструйовано й дитячий садок № 39 «Перлинка» у Нікополі, який не працював 16 років. Після відкриття цього закладу та 10 додаткових груп у діючих дитячих садочках всі дошкільнята міста на 100% будуть забезпечені місцями в дитсадках», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У 1996 році дитсадок № 39 «Перлинка» у Нікополі було закрито. 16 років він стояв закинутий і руйнувався. 2010 року губернатор Олександр Вілкул поставив завдання перед керівниками міст та районів області забезпечити всіх дошкільнят Дніпропетровщини місцями в дитячих садках. На виконання завдання керівника області міською владою Нікополя було розроблено проектно-кошторисну документацію реконструкції дошкільного навчального закладу «Перлинка». Загальна кошторисна вартість – майже 6 млн грн.
У ході реконструкції дитсадка буде улаштовано нові внутрішні мережі водогону, каналізації й опалення, замінено дерев’яні вікна на металопластикові, постелена нова підлога з утепленням, встановлено металочерепичну покрівлю, проведено внутрішні електромережі та благоустрій території.

У дитячому садочку № 39 «Перлинка» будуть працювати 8 груп на 160 дітей. 2 групи – ясла і 6 груп для дітей віком від 4 до 6 років. Для кожної групи проектом передбачено роздягальню, ігрову кімнату, кімнату для сну та санвузол.
Також у дитсадку буде оснащено сучасний медичний блок, кабінети музичного та фізичного виховання, кімнату індивідуальної роботи спеціалістів (логопеда, психолога та ін.) із дітьми. Для підтримки належного професійного рівня педагогів-вихователів у садку буде діяти методичний кабінет.
«Забезпечення дітей міста Нікополь дошкільною освітою є важливою умовою їх підготовки до навчання в школі. Ми вдячні губернатору Олександру Вілкулу за підтримку у вирішенні цього питання. У 2012 році завдяки новим дошкільним навчальним закладам всі дошкільнята міста будуть забезпечені місцями в садочках», – сказав Нікопольський міський голова Руслан Токар.
Загалом у Нікополі працюють 27 дошкільних навчальних закладів. 1 вересня 2012 року почав працювати новий дитячий садочок № 27 «Ромашка», розрахований на 90 місць. Також до кінця року буде відкрито 10 додаткових груп у діючих дошкільних закладах. А після відкриття дитсадка № 39 «Перлинка» всі дошкільнята Нікополя на 100% будуть забезпечені місцями в дитячих садках.
Дані щодо кожного дитячого садка Дніпропетровщини розміщені на порталі освітнього Центру – http://dp.isuo.org/. Він містить усю необхідну інформацію: кількість вільних місць, термін і умови прийому дітей, контактні дані дитячого садка. На сайті вказані й додаткові послуги, такі як вивчення іноземних мов, танцювальні гуртки. За допомогою Інтернет батьки зможуть знайти свій район на карті та вибрати дитячий садок, котрий буде найбільш комфортним для їх дитини.
На сьогодні всі 927 дошкільних навчальних закладів Дніпропетровської області мають свої Інтернет-сайти, на яких створена додаткова функція «3D-екскурсія». За допомогою функції «3D-екскурсія» батьки зможуть здійснити віртуальну подорож по кожному дитсадку. Це новий формат взаємин між батьками, вихователями й адміністрацією дошкільних навчальних закладів, який значно розширює можливості батьків у виборі дитячого садка.

Кiлькiсть переглядiв: 8

Коментарi