• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул вручив 30 нетбуків Нікопольській середній школі № 23

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул вручив 30 нетбуків Нікопольській середній школі № 23

2012-09-04

У рамках реалізації регіональної програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул провів нараду в Нікопольській середній школі № 23 щодо впровадження нових інформаційних технологій у навчальний процес. Губернатор зазначив, що всі школи Дніпропетровської області стовідсотково забезпечено комп’ютерами. При цьому постійно оновлюється матеріально-технічна база навчальних закладів. Зокрема, за два з половиною роки школи регіону отримали понад дві з половиною тисячі нових комп’ютерів. Сьогодні Олександр Вілкул вручив 30 нових нетбуків Нікопольській середній школі № 23.
«Сьогодні я вручив 30 нетбуків першокласникам Нікопольської середньої школи № 23, у якій проводиться навчання за інформаційно-технічним профілем. Тепер діти мають можливість з першого класу опановувати сучасні інформаційні технології», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Нікопольська школа № 23 має інформаційно-технічний профіль. Заклад бере участь у Всеукраїнському проекті «Відкритий світ», який реалізується під егідою Президента України Віктора Януковича та спрямований на розробку нових соціальних проектів.
Школа була відзначена дипломами Всеукраїнської виставки «Інноватика в сучасній освіті 2012» та Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти 2012».
Учні цієї школи беруть участь у соціальних проектах, що передбачають використання і впровадження інформаційно-комунікаційних технологій:
1. Національний проект «Відкритий світ».
2. Освітній проект «Електронний щоденник».
У школі працюють 2 комп’ютерні класи (22 комп’ютери), всі навчальні кабінети обладнані комп’ютерною технікою для вчителів-предметників. Заклад має власний Інтернет-сайт – http://nkz23.at.ua.
У 2012-2013 навчальному році у Нікопольській школі № 23 навчаються 332 учні.
На Дніпропетровщині реалізується новий проект Інтернет-школа для дітей з особливими потребами (http://eschool.dnepredu.com/), які не мають можливості відвідувати навчальні заклади.
Також впроваджено проект «Інтернет-школа для обдарованих дітей» (http://om.moodle.dp.ua/). Батьки можуть через мережу Інтернет переглядати електронні щоденники дітей.
Головною особливістю нового навчального року в середній освіті є впровадження нового Державного стандарту початкової школи. Вже з першого класу діти вивчатимуть англійську мову. Щоб діти отримували якісні знання курси підвищення кваліфікації пройшли всі вчителі початкових класів іноземної мови – це понад тисячу педагогів. Навчання відбувалося в Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Окрім іноземної мови в навчальну програму повернулося природознавство. Всі школярі з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечені шкільною та спортивною формою, портфелем та шкільним приладдям.
Із першого вересня на Дніпропетровщині реалізуються інноваційні електронні проекти. Один із них – «Логістика шкільного автобуса», в рамках якого в усіх шкільних автобусах області встановлені системи GPS-моніторингу. Це дозволяє контролювати рух автобусів, що перевозять учнів та вчителів в сільській місцевості.
Завдяки цій системі батьки зможуть дізнатися про місцезнаходження шкільного автобусу через Інтернет-сайт (http://monitor.carsat.od.ua/)». Автобуси обладнані «тривожною кнопкою», з допомогою якої сигнал надходить до правоохоронних органів, районних та обласних управлінь освіти.
У Дніпропетровській області всі учні та вчителі із сільських районів забезпечені безкоштовним підвезенням до школи. Для оновлення автопарку протягом двох з половиною років у рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» школи області отримали 92 шкільних автобуси.

Кiлькiсть переглядiв: 74

Коментарi