Будьте здоровими та щасливими, діти!

2012-08-22

/Files/images/novini/садик 031.jpg

Організація літнього оздоровлення та відпочинку має велике значення для відновлення сил, поліпшення стану здоров’я дітей.

Влітку батьки прагнуть, аби їхні діти добре відпочили. Окрім поїздки на море чи до бабусі, малюків можна оздоровити у дитячому садку. Так в комунальному дошкільному навчальному закладі №5 «Червона шапочка» літньої пори діти майже весь час перебувають на свіжому повітрі, на майданчиках. Адже саме тут відбуваються основні оздоровчі моменти, здійснюється організована педагогічна діяльність за основними лініями розвитку Базової програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у світі».

Вихователями широко використовувалися усі можливості природного середовища. Літні міні-заняття влаштовуються у куточках відпочинку: в альтанці, на березових пеньках або на травичці. Дошкільнята дуже полюбляють бавитися на подвір’ї.

Аби малюки не втомлювалися, педагоги змінюють види діяльності: спочатку – гра, потім – хороводи. У спекотну днину діти відпочивають у затінку дерев. Найбільш улюбленим місцем є пісочниця. Колективна творча праця об’єднує, вважають педагоги. Щоб створити місто-фортецю для звіряток, потрібна неабияка уява. Це розвиває моторику рук та творчі нахили. Поруч із казковою галявиною – водне царство. Пускання корабликів викликає у малят захоплення, а малювання бризкалками на асфальті – розвиває фантазію, творчу увагу, а також забезпечує емоційний комфорт в колективі.

Отже, педагоги КДНЗ № 5, хочуть бачити своїх вихованців гарними, щасливими, успішними, але, мабуть, не помилимося, коли скажемо, що кожен із батьків мріє, щоб його дитина була насамперед здоровою, бо немає більшого лиха, ніж коли хворіє твоя дитина.

Кiлькiсть переглядiв: 159

Коментарi