ТРИ ДНІ АРМІЙСЬКИХ БУДНІВ.

2015-05-14

/Files/images/2014-2015_nr/traven/szsh9/P3270485.JPG

Валентина МАКІДА.

ТРИ ДНІ АРМІЙСЬКИХ БУДНІВ.

Близько сотні юнаків із числа випускників орджонікідзевських загальноосвітніх шкіл впродовж трьох днів мали змогу на собі перевірити – яка то вона є, армійська служба.

З 12 по 14 травня на базі дев’ятої школи проходили навчально-польові збори, які покликані закріпити і практично застосувати знання, набуті з курсу «Захист Вітчизни». Якщо про їх доцільність ще кілька років тому можна було сперечатися, то зараз – це виклик часу.

«Роль військової підготовки нині зросла, і має на меті формування свідомих захисників Батьківщини, готових у будь-який час вступити на захист територіальної цілісності та незалежності своєї землі», - наголошували заступник військового комісара міста Сергій Скрипльов на урочистому відкритті зборів та методист управління освіти Володимир Котій . Керівник міського методичного об’єднання викладачів захисту Вітчизни Володимир Сабітов окреслив завдання, які стануть для юнаків контрольними нормативами і підсумують знання, набуті на заняттях допризовної підготовки. Серед заходів – стройова, тактична, фізична та вогнева підготовка. Хлопці демонструватимуть свою вправність у метанні гранати на дальність та влучність, стрільби з автомата Калашникова, копатимуть окопи, мінуватимуть, орієнтуватимуться на місцевості, відточуватимуть стройову підготовку та інше. Після завершення лінійки одинадцятикласники строєм вирушили на шкільний стадіон, де розпочали здачу контрольних нормативів.

БОЙОВИЙ СТЯГ – ШКОЛЯРАМ.

Дев’ята школа – поки єдина, де є справжній бойовий стяг із зони АТО. Жовто-блакитний прапор із автографами і побажаннями від бійців 17 гвардійської окремої танкової бригади віднині стоятиме на почесному місці у шкільному холі.

На лінійці з нагоди відкриття польових зборів, учням школи його урочисто передав голова міської громадської організації «Патріоти Вітчизни» Сергій Каротаєв.

Так наші земляки, які виконують свій військовий обов’язок на Сході країни, віддячили колективу школи за підтримку.

Як це було розповіла директор школи Раїса Проценко. Протягом кількох місяців діти, вчителі, технічний персонал плели маскувальні сітки для танкістів.

Результатом клопіткої і доволі непростої роботи стали дві великі маскувальні сітки. Їх разом із малюнками та листами від школярів передали на передову. Зворушені такою дієвою допомогою та моральною підтримкою, воїни 17 гвардійської окремої танкової бригади передали школі найцінніше – бойовий стяг свого військового формування, таким чином висловивши подяку колективу за допомогу, патріотичну свідомість та міцну громадську позицію.

/Files/images/2014-2015_nr/traven/szsh9/P3280498.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 134

Коментарi