• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Уродини видатного козацького отамана І.Д.Сірка

Уродини видатного козацького отамана І.Д.Сірка

2012-08-08

/Files/images/novini/к2.jpg

4 серпня 2012 року на могилі видатного козацького отамана І.Д.Сірка відзначалася 402 річниця його народження. Покласти квіти і вшанувати пам’ять видатного українця приїхали мешканці різних областей України, а також ближнього та дальнього зарубіжжя.
Біля поховання діяли виставки народних ремесел (вишиванки, поробки з глини, дерева), сувенірної продукції. Розпочала дійство козацька старшина, яка приймала до своїх лав нових козаків: і молодих, і вже сивочолих. Лунали слова клятви на вірність Україні та народу.
Урочисто звучали привітання з нагоди цього загальнонаціонального свята губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула та голови обласної ради Євгена Удода. На святі також були присутні мер Нікополя Руслан Токар і депутат обласної ради Андрій Шипко, представники духовенства.
Після урочистого мітингу свято продовжилося на співочому полі, де пройшов фестиваль козацької пісні. Для дітей та молоді, а також для всіх бажаючих працівниками краєзнавчого музею був проведений екскурс у міфологічне та фольклорне минуле наших пращурів. Високо в небі, над неосяжною нивою линули звуки козацької пісні, справжні легіні мали змогу помірятися силами у змаганнях «Козацькі розваги». Свято закінчилося пізно вночі, коли тихо зазвучали біля вогнищ козацькі оповідки про славні часи отамана-характерника.
А свідком цього незабутнього свята стали ми, мешканці м.Орджонікідзе (колиски металургійного виробництва), Сергій Костецький та Владислав Шевченко.

Кiлькiсть переглядiв: 103

Коментарi