Святкування Дня захисту дітей

2012-06-01

/Files/images/novini/IMG_1417.JPG

Сьогодні - 1-ше червня! В цей перший літній день по всій землі святкують -День захисту дітей. Це прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. Міжнародний день захисту дітей відзначається 1 червня щороку, а встановлене це свято ще в листопаді 1949-го, ухвалою Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. День цей покликаний привернути увагу світової спільноти до проблем охорони здоров’я дітей, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля і багатьох інших.
В Україні з 27 вересня 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, які цю конвенцію підписали, вживають усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки і релігії, навчання та відпочинок тощо. Міжнародний день захисту дітей відзначається в Україні з 1998 року.
Кожна сім'я, кожна держава повинна дбати про своїх дітей, про їх здоров'я, про навчання та виховання, про відпочинок та соціально-культурне життя. Адже саме вона, нинішня дітвора, і є нашим майбутнім. Так і в комунальному закладі «СЗШ № 2» в рамках роботи літнього оздоровчого пришкільного табору було проведено святкову лінійку з урочистостями, піснями, танцями, веселощами, подарунками та нагородами. Вихованці літнього табору розкрили свої таланти і своїм гарним святковим настроєм поділилися з усіма навколо.
Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.

Кiлькiсть переглядiв: 157

Коментарi