МАРАФОН ПЕДАГОГІЧНИХ ІНІЦІАТИВ

2015-03-02

/Files/images/2014-2015_nr/berezen/szsh6/СЗШ№6_02.03.2015_5.JPG

МАРАФОН ПЕДАГОГІЧНИХ ІНІЦІАТИВ

«Творення людини - найвище напруження всіх ваших сил.

Це і життєва мудрість, і майстерність, і мистецтво.

Діти - не тільки і не стільки джерело радості.

Діти - це щастя, створене вашою працею».

В. Сухомлинський

26 лютого 2015 року в комунальному закладі «Середня загальноосвітня школа № 6 м.Орджонікідзе Дніпропетровської області» відбувся міський семінар-практикум класних керівників 5-6 класів на тему: «Інформаційно-комунікаційні форми роботи з батьками в системі родинного виховання» у формі марафону педагогічних ініціатив «Впевненими кроками назустріч до взаєморозуміння: діти-батьки-вчителі ».

Семінар розпочала О.О.Матвєєва, методист ІМЦ УО, яка привітала гостей, познайомила з планом роботи семінару, а також із колективом школи та засадами роботи. «Із сім'ї протоптується стежка до школи, і вже тоді – на життєву дорогу ведуть дітей два розуми, два досвіди, здобуті у сім'ї та у школі. Виховання – справа не лише школи, а й сім’ї. Сім’я – це невичерпне джерело народної педагогіки, практична школа духовності дитини», - саме ці слова Сухомлинського розкривають зміст роботи школи в контексті родинного виховання.

Продовжила знайомити гостей з особливостями виховної системи заступник директора з виховної роботи Мороз І.І. «У сім'ї шліфуються найтонші грані людини-громадянина, людини-трудівника, людини – культурної особистості. Із сім’ї починається суспільне виховання. У сім’ї, образно кажучи, закладається коріння, з якого виростають потім і гілки, і квіти, і плоди. Сім’я – це джерело, водами якого живиться повноводна річка нашої держави. На моральному здоров’ї сім’ї будується педагогічна мудрість школи. Виховна робота в школі ведеться згідно основних орієнтирів виховання, але кожен з них тісно пов'язаний з основами родинного виховання в тісній співпраці з батьками», - такими словами видатного педагога В. Сухомлинського можна пояснити вибір типу виховної системи педагогами школи.

Гості познайомились з цілою плеядою педагогів, які працюють в школі як класні керівники, з учнями 5-6 класів школи, пройнялися духом великого родинного кола, гордістю за досягнення на життєвій ниві випускників школи, які не забувають стежку до другої рідної домівки.

Атмосфера родинного тепла пройшла червоною ниткою через всю роботу семінару, у практичній частині якого було проведено:

Ø Засідання батьківського комітету «Концепція сімейного виховання в системі освіти України «Щаслива родина» 2012-2021рр.»

Пастух А.Т., кл.керівник 5-В класу

Ø Фрагмент тренінгу «Твоє здоров’я в твоїх руках»

Усик А.В., вчитель біології

Ø Презентація учнівського колективу

Домніцька Н.С., кл.керівник 5-Б класу

Ø Психологічна студія (групова консультація батьків щодо психологічних особливостей п’ятикласників до навчання в основній школі)

Чернецька Р.М., практичний психолог школи

Ø Практичне заняття «У царстві добра й милосердя» (фрагмент виховної години з елементами тренінгу)

Кобицька Л.О., кл.керівник 6-Б класу

Ø Фотовиставка «Хай завжди буде сонце в очах твоїх» (фотоматеріали про участь батьків у вихованні дітей)

Домніцька Н.С., педагог-організатор

Ø Презентація досвіду роботи з учнівським колективом і батьківською громадськістю. Творчий звіт класного керівника

Дубинець А.І., кл.керівник 6-В класу

Результативним етапом проведення семінару було спортивно-інтелектуальне свято «Сила України в єдності родини!», яке провели педагог-організатор Домніцька Н.С. та вчитель фізичної культури Лапшина Ю.М. Змагалися чотири сім’ї серед 5-6 класів. І хоч фактично це було змагання, але всі стали свідками як щиросердно кожен з них вболівав за суперників, а діти-глядачі дружно підтримували кожну сім’ю. І незалежно від зайнятого місця і учасники, і глядачі отримали масу позитивних емоцій.

Перебуваючи в стінах КЗ «СЗШ № 6» учасники семінару відчули велику силу родини, тепло і затишок, атмосферу взаємопідтримки та взаємодопомоги. Побачили роботу системи «Вчителі – батьки – діти» в дії.

/Files/images/2014-2015_nr/berezen/szsh6/СЗШ№6_02.03.2015_1.JPG/Files/images/2014-2015_nr/berezen/szsh6/СЗШ№6_02.03.2015_3.JPG/Files/images/2014-2015_nr/berezen/szsh6/СЗШ№6_02.03.2015_4.JPG/Files/images/2014-2015_nr/berezen/szsh6/СЗШ№6_02.03.2015_6.JPG/Files/images/2014-2015_nr/berezen/szsh6/СЗШ№6_03.02.2015_2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 102

Коментарi