• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інформація про проведені заходи щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Інформація про проведені заходи щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

2015-02-20

/Files/images/2014-2015_nr/lyutiy/litsey/Ліцей_20.02.2015_3.JPG

Інформація про проведені заходи щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Залишилась в історії афганська війна. В пам’яті людській ще житиме довго, тому що її літопис написаний кров’ю солдатів і слізьми матерів. Брудна, підступна війна… Сивіли від горя батьки і матері, вдовами ставали жінки в мирний час. Ми не повинні забувати жертв Афганістану, як і всіх інших жертв, які поніс наш народ в локальних війнах на території інших держав. Давайте будемо завжди пам'ятати ветеранів, виявляти розуміння до тих, хто прйшов через війну, і для кого вона триває й досі: у спогадах, у снах, у думках.

У КЗ «Ліцей» проведені заходи з нагоди 26-ї річниці виведення військ з Афганістану - Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У вестибюлі ліцею Л.М.Біднюк, заступник директора з НВР, разом з активістами організації ЛУР оформили тематичний стенд «Дорогами Афганістану». На стенді представлені творчі роботи учнів на афганську тематику. У бібліотеці Г.В.Томаш, бібліотекар ліцею оформила тематичну поличку «Жнива пам’яті», виставку літературних творів до 26-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану. Протягом тижня з 09.02.2015р. по 15.02.2015р. у 1-11 класах класні керівники провели виховні заходи: єдині уроки пам’яті «Афганістан – наш біль, наша пекуча пам’ять», інформування «Минулого вогонь не згасне», хвилини пам’яті «Спасибі за мужність і витримку», класні години Пам’ять і біль», зустрічі з учасниками бойових дій на території Афганістану «Дорогами Афганської війни».

У бібліотеці учні 6-х класів ( класні керівники Л.Й.Петренко, Я.Ю. Супрун) зустрічалися з учасником бойових дій в Афганістані С.В. Костецьким. Затамувавши подих слухали розповіді про і страшні дні у тієї війни, про «Чорний тюльпан». Сергій Костецький проспівав авторські пісні про бойові дії у Афганістані. Учні 11А класу, 9А класу ( класні керівники М.В. Єрмолаєва, Т.Ф.Шмагайло) зустрілися з учасником бойових дій О.А.Грінером. У теплій зворушливій обстановці Олександр Грінер пригадував події, які відбувалися на території Афганістану. Він намагався донести страхіття війни до кожного з учнів, та разом з тим викликати у школярів почуття відповідальності за свій народ, свою землю, Батьківщину. У його словах звучала гордість за однополчан, і біль утрати близьких однополчан. На завершення зустрічі Олександр Грінер виконав пісні про війну на території Афганістану. У 10А класі класний керівник І.М.Гаврилова організувала зустріч із С.В. Кравченко, воїном - інтернаціоналістом. Учні читали вірші на воєнну тематику; дітей хвилювало питання до гостя: «Чи знає правду про війну в Афганістані молодь зараз?». Хвилиною мовчання та запаленими свічками присутні вшанували пам'ять усіх загиблих. На завершення заходу учні подарували гостю свої малюнки, квіти, солодощі.

12 лютого у актовому залі КЗ «Ліцей» відбувся захист презентацій учнів 9-11 класів під гаслом «Час і досі не загоїв рани».

Л.М.Біднюк наголосила на те, що ми, молоде покоління, повинні знати про страшні сторінки афганської війни, пам'ятати, що серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками, учасниками та героями цих воєнних дій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, подвигом, героїзмом. Афганістан ще довго буде щеміти в грудях багатьох із нас – загиблих не повернути.

Учні затамували подих, коли слухали захист презентацій про етапи війни, про технічні та фінансові втрати під час конфлікту, про бійців, які навчалися у навчальних закладах нашого міста: Отінова Володимира, Жукова Павла, Попова Віктора, Макаричева Андрія, Губу Віталія, Клокова Сергія, Мамедова Григорія, Мельника Сергія. Вони загинули в боях на території Афганістану.

З гіркотою усвідомлюють вихованці та педагоги ліцею той факт, що друге десятиліття ХХІ століття стало страшним випробуванням для нашої держави – Україна стала полігоном військових дій та територією політичних амбіцій. Виховна діяльність колективу спрямована на формування патріотизму та національної гордості у кожного вихованця, що можливо виключно на усвідомлені історичного минулого нашого народу.

/Files/images/2014-2015_nr/lyutiy/litsey/Ліцей_20.02.2015_9.JPG

/Files/images/2014-2015_nr/lyutiy/litsey/Ліцей_20.02.2015_10.JPG/Files/images/2014-2015_nr/lyutiy/litsey/Ліцей_20.02.2015_11.JPG/Files/images/2014-2015_nr/lyutiy/litsey/Ліцей_20.02.2015_12.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 194

Коментарi