Найкращі знавці з математики!

2012-05-08

/Files/images/novini/P4200033.JPG

Математичне мислення - це перш за все уміння порівнювати, систематизувати, класифікувати, узагальнювати, робити виводи, висновки. Розвиток математичного мислення старших дошкільників пов'язаний з оволодінням математичними поняттями, а значить, з розвитком мови, збагаченням словника.
З цього питання був проведений семінар – практикум на базі КДНЗ № 8 «Калинка» для вихователів та методистів. Керівник, Чмелівська Лідія Миколаївна представила слухачам теоретичні матеріали з питання формування логіко-математичного розвитку дітей дошкільного віку. Педагоги мали змогу переглянути цікаву спеціально організовану навчально-пізнавальну діяльність з логіко-математичного розвитку з дітьми старшого дошкільного віку «Найкращі знавці з математики» під керівництвом вихователя Клець Анжели Валентинівни.
Захід проходив за проектною моделлю і розкривав завдання узагальнюючого етапу роботи. Діти познайомилися з електронною картою-схемою, яка прийшла в електронному листі, зустрілися з комп’ютерним вірусом, презентували виставку робіт зроблених вдома з батьками на комп’ютері «Геометричний світ» за допомогою віршів-синквейнів, грали в дидактичні ігри «Склади чоловічків з геометричних фігур», «Друдли з піску», «З’єднай цифри», «Арифметичні задачі», «Подібне-відмінне», вимірювали рідину за допомогою умовної мірки. Наприкінці заходу за допомогою інтернету та програми «Skype» діти мали змогу поспілкуватися зі справжньою королевою Математики та стати «найкращими знавцями з математики». Проведений захід відкрив багато нового і цікавого для дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 125

Коментарi