• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інформація управління освіти виконавчого комітету Орджонікідзевської міської ради про проведення заходів з нагоди 97-х роковин битви під Крутами

Інформація управління освіти виконавчого комітету Орджонікідзевської міської ради про проведення заходів з нагоди 97-х роковин битви під Крутами

2015-01-30

/Files/images/2014-2015_nr/schen/Крути.JPG

Інформація

управління освіти виконавчого комітету

Орджонікідзевської міської ради

про проведення заходів з нагоди 97-х роковин битви під Крутами

Історія українського народу переплетена героїчними подіями та подвигами і у більшості випадків це була оборона та захист Батьківщини, але, на жаль, ці події дуже часто забирали людське життя. Початок ХХ століття - період буремних перетворень та потрясінь для усього українського народу.

29 січня 1918 року ми вшановуємо пам'ять убитих та скалічених життів українського студентства, які полягли заради незалежної та суверенної держави.

Відповідно до пункту 2 регіонального плану заходів із вшанування в Дніпропетровській області пам’яті Героїв Крут від 22 січня 2015 року
№ 38-230/0/2-15 , відповідного листа департаменту освіти і науки облдержадміністрації № 353/0/211-15 від 28.01.2015року , вшановуючи пам'ять героїв Крут у навчальних закладах м. Орджонікідзе , було розроблено та проведено низку заходів, спрямованих на возвеличення та героїзм українського народу за соборну Україну.

День в навчальних закладах почався з урочистих мітингів-лінійок.

Заходи продовжилися у шкільних музеях, де учням було показано відеоролик «Герої Крут. Пам'ять жива».

У кожному класному колективі було проведено єдиний урок мужності «Герої Крут». Кожен учень перейнявся героїзмом та відвагою українських героїв, адже серед них були студенти, гімназисти, які поклали своє життя за волю та славу.

У вестибюлях шкіл оформлено тематичні виставки «Герої України – боротьба на життя»,

В шкільних бібліотеках оформлені виставки художньої літератури «Письменники України про героїв Крут» та проведений конкурс читців «Ударив бій…як у гарячім сні» , найкращі учні були відзначені грамотами.

В СЗШ№9 організовано диспути «Місце подвигу у нашому житті» .

У міській бібліотеці проведено годину пам’яті «Бій під Крутами – сторінка історії нашої держави».

У СЗШ№6 відбулося міське засідання круглого стола «Герої України у боротьбі за незалежність», у якому взяли участь учні 8-10класів міста .

З нагоди вшанування пам'яті українських юнаків, що полягли в бою під Крутами у січні 1918 року в Будинку творчості дітей та юнацтва проведено ряд заходів щодо патріотичного виховання молоді, формування у них ціннісного ставлення до суспільства і держави :

- година пам'яті по загиблих київських добровольцях під Крутами "Вічна пам'ять героям";

- історична година "Бій під Крутами. Як це було";

- бесіди-інформації "29 січня - день пам'яті Героїв Крут";

Також учні ЗНЗ мали змогу відвідати тематичні виставки у центральній міській бібліотеці "Крути - трагедія життя і вічності".

Крути – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це нестерпний біль усього українського народу.

Педагогічний та учнівський колектив навчальних закладів переконаний, що спільні зусилля суспільства, держави та школи дадуть позитивні результати в процесі формування у дітей патріотизму, моральних якостей у ставленні до людей, до Батьківщини, до історії минулого та сьогодення, до героїв які були, є і будуть.

/Files/images/2014-2015_nr/schen/Крути 2.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 145

Коментарi