День Європи

2012-05-22

/Files/images/novini/швец_я 1.JPG

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.
Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах – Македонії, Туреччині, Хорватії).
Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р., яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи.
До урочистого святкування Дня Європи долучилася наша школа, яка не стояла осторонь від міських заходів, присвячених цій знаменній даті. 22 травня в усіх класах пройшли пізнавальні класні години на тему «Дніпропетровська область – європейський вибір! Ми чекаємо на Євро-2012!». Також педагоги розповіли учням про те, що у цьому році наша держава отримала право приймати в себе футбольний чемпіонат «Євро – 2012». Кожен громадянин України повинен долучитися до цієї визначної події. На класних годинах, присвячених Дню Європи, школярі дізналися також про міжнародні зв’язки Дніпропетровської області з багатьма європейськими державами. Особливо налагоджені контакти із такими державами Євросоюзу як Польща, Чехія, Германія, Франція та з багатьма іншими. Класні керівники підготували для школярів цікаві доповіді про країни Євросоюзу, розповіли про їх історію, природу, населення та політичні зв’язки.
Напередодні свята у холі першого поверху СЗШ № 2 було оздоблено стенд «Крокуємо у Євросоюз», на якому було представлено сузір’я країн Євросоюзу. Також учні разом із викладачами підготували для стенду матеріали, які ознайомили школярів із однією з найрозвиненіших та найкращих країн Європи – Швецією. Усі бажаючі мали змогу побачити зразки національного одягу Швеції, у який одягли ляльок, а також ознайомитися із символами країни – гімном та прапором.
До відзначення Дня Європи долучилися усі вікові категорії школярів. Учні молодшої школи нашого закладу представили свої малюнки на виставці «Карлсон – казковий герой зі Швеції» за мотивами казок шведської письменниці Астрід Ліндгрен.
У нашому навчальному закладі протягом багатьох років працює євроклуб «Ми – разом». Активну пізнавальну роботу у цьому клубі вела викладач англійської мови Стрельнікова Ю.Г. Сьогодні продовжує керувати євроклубом педагог школи Шульга У.М. На заняттях клубу учні знайомляться із країнами, які входять до складу Євросоюзу, з їх історією, традиціями, звичаями та національними святинями. Допомагають у цьому школярам викладачі англійської мови Притула О.О. та Кравченко Т.Г. Також під час пізнавальних занять у євроклубі учні обговорюють такі важливі питання для кожного громадянина України, як інтеграція нашої держави у Євросоюз, політичні зв’язки між країнами, їх сучасне життя.
Тиждень, присвячений країнам Європи, у СЗШ № 2 пройшов цікаво та урочисто. Учні закладу взяли участь у різноманітних шкільних та міських заходах, дізналися багато нового про Євросоюз та про інтеграцію України до європейського об’єднання держав.

Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi