• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Формування активної позиції дитини щодо власної поведінки.

Формування активної позиції дитини щодо власної поведінки.

2014-11-21

/Files/images/2014-2015_nr/noyabr/kdnz21/КДНЗ№21_21.11.2014_1.JPG

Матеріали публіцистичного характеру,

присвячені подіям у КДНЗ № 21

Формування

активної позиції дитини

щодо власної поведінки.

21листопада 2014 року в комунальному дошкільному навчальному закладі № 21 в рамках листопадової акції: «Здорова дитина – майбутнє України» проведено інтегроване заняття з дітьми 5-го року життя на тему: «Школа екстремальних ситуацій» (вихователь Марусиченко Вікторія Володимирівна).

Протягом заняття діти закріплювали правила поведінки в певних ситуаціях. Дошкільнята грали в ігри, відгадували кросворди, знаходили правильну відповідь у ситуаціях: «Один вдома», «Дитина заблукала», «Один на вулиці». На занятті вихователь збагачувала життєвий досвід вихованців, вчила застосовувати свої знання на практиці.

Цікавою знахідкою було прокладання безпечного маршруту додому. Робота проводилася з макетом мікрорайону та індивідуальними схемами, виготовленими батьками разом з дітьми.


Діти засвоїли, що безпека – це не просто сума нових знань, а стиль життя, вміння адекватно поводитися в різних ситуаціях. Адже опинитися в екстремальній ситуації дитина може зовсім несподівано, тоді, коли близького дорослого, який захистив би її, немає поруч. Тому головне завдання – формувати у дітей самостійність і відповідальність.

/Files/images/2014-2015_nr/noyabr/kdnz21/КДНЗ№21_21.11.2014_2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 302

Коментарi