Змістовні канікули

2014-11-11

/Files/images/2014-2015_nr/noyabr/ltsey/Лыцей_11.11.2014_2.jpg

Змістовні канікули

У відповідності до міської Програми розвитку туризму та краєзнавства, «Методичних рекомендацій щодо організації навчально-виховного процесу під час проведення навчальних екскурсій та навчальної практики учнів загальноосвітніх навчальних закладів» (лист МОН України від 06.02.2008 за №1/9-61), з метою профорієнтації учнів школи ІІ ступеня та вивчення історичної спадщини регіону 24 жовтня біжучого року відбулась екскурсія до медичного училища та історико - краєзнавчого музею міста Нікополь для учнів 8-9-х класів ліцею. Учні, разом зі своїми наставниками Людмилою Геннадіївною Балихіною та Вікторією В’ячеславівною Самко відвідали кабінети медичного учбового закладу, приймали участь у практичних заняттях, ознайомилися з історією і досягненнями навчального закладу. Особливо вразила дітей робота в операційному, маніпуляційному та акушерському відділеннях. Екскурсія містом та краєзнавчим музеєм у супроводі досвідченого екскурсовода, заступника директора музею з наукової частини Т.Г.Мальованого, який брав безпосередню участь у перепохованні останків кошового атамана Івана Сірка, розширила академічні знання учнів, сприяла формуванню стійкого інтересу до історії рідного краю.

Експозиція відділу природи познайомила з характеристикою географічного положення краю, його флорою і фауною, корисними копалинами, палеонтологією, екологією довкілля, а експозиція відділу давньої та нової історії, що має три розділи – «Археологічні пам’ятки краю», «Запорозькі Січі і запорозьке козацтво на території краю», «Наш край під владою Російської імперії» суттєво розширила уявлення учасників екскурсії про історію рідного краю та перетворила їх у справжніх поціновувачів старовини.

Він такий солодкий... Такий ніжний... Який же він ароматний! Буває чорний, білий. Є навіть молочний. Деякі з родзинками, а деякі з горішками. Буває навіть з помадкою. Його різноманітні форми немов шепочуть тобі: «Спробуй мене!»

Як Ви здогадались ми відвідали шоколадну майстерню «АВК» і на власні очі побачили як створюються шедеври з цього солодкого матеріалу. 28.10.2014 року учні 5-6-х та троє учнів 3-го класу ліцею, разом зі своїми наставниками Яною Юріївною Супрун та Людмилою Олександрівною Гродецькою відвідали шоколадну фабрику АВК в м. Дніпропетровськ. Протягом 2-х годинної екскурсії відвідали 2 цехи, куштували цукерки на різному етапі їх створення, а кінці кожен отримав солоденький подаруночок.

/Files/images/2014-2015_nr/noyabr/ltsey/Лыцей_11.11.2014_1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 143

Коментарi