• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 9 листопада - День української писемності та мови

9 листопада - День української писемності та мови

2014-11-11

/Files/images/2014-2015_nr/noyabr/chertomlik/Чертомлик_11.11.2014_1.jpg

9 листопада - День українськоїписемності та мови

«Дорогі друзі! 9 листопада ми з Вами відзначали велике свято — День української писемності та мови. Свято було встановлене указом Президента України Леоніда Кучми в 1997 році. А святкуємо ми його на честь українського літописця Нестора — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова» – такими словами розпочала урочисту лінійку бібліотекар комунального закладу «Чортомлицька неповна середня загальноосвітня школа м. Орджонікідзе Дніпропетровської області» Лисенко Ю.М.

Ушановуючи пам’ять Преподобного Нестора Літописця 10 листопада учні та вчителі школи зібралися на годину патріотичного виховання «Мова моя українська, батьківська, материнська», приурочену до Дня української писемності й мови.

Приміщення прикрашено тематичними стінними газетами, звучить збірка пісень сучасних виконавців про українську мову.

Вчитель української мови та літератури Перепелка Т.О. та учні 7 класу переконливо розповідають про м’якість, співучість, дзвінкість, милозвучність, багатство української мови. В рамках відзначення Дня української писемності та мови в школі був проведений І етап конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика, участь у якому взяли учні 3-8 класів.

Друзі! Вітаємо усіх вас зі святом української мови та писемності. Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

/Files/images/2014-2015_nr/noyabr/chertomlik/Чертомлик_11.11.2014_2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 129

Коментарi