Шаховий турнір

2014-09-19

/Files/images/2014-2015_nr/kdnz/kdnz21/КДНЗ№21_19.09.2014_1.jpg

Шаховий турнір

Грати в шахи ми вчимося,

Програвать не боїмося!

19.09.2014 р. в комунальному дошкільному навчальному закладі №21 «Казка » ( ясла-садок) художньо-естетичного спрямування м. Орджонікідзе проводився шаховий турнір. «В Шаховому Королівстві» вихованці старшої групи № 10 вихователі: (Карнаух О.М. і Натикана Н.П.) змагалися у грі в шахи. Протягом дня діти грали в дидактичні ігри «Розстав фігури по місцях», «Яка фігура зникла?», «Весела стежинка». А потім разом вирушили в подорож до Шахового Королівства. З ними вирушила Біла Королева, яка розвивала у дітей логічне та абстрактне мислення, формувала вміння будувати тактику та стратегію своїх дій, виховувала етику гри з партнером.

Вихователь Карнаух Оксана Миколаївна провела бесіду з дітьми бесіду про ходи шахових фігур. Мешканці Шахового Королівства: слон, кінь, тура, пішаки дуже раді, що познайомилися з малятами. Вихователь керувалася правилом: дитина не повинна помічати, що її навчають! Поступово інтерес виникне, і можна буде рухатися до більш складних завдань.У навчанні дошкільника шахів найголовніше - постаратися прищепити інтерес до мудрої гри.

Отже, головними у шаховій грі є перемога над собою, своїми слабостями, негативними емоціями. Доброзичлива партнерська атмосфера, взаєморозуміння між вихователем і вихованцями, цікаві шахові оповідання, дидактичні вправи надають можливість кожній дитині бути справжнім “генералом” своєї шахової армії, де перемогу отримує найсильніший, найрозумніший, найкмітливіший.

Найкращими гравцями в шахи були: Неділько Мар’яна, Мартинюк Кіра, які отримали звання «Майбутній гросмейстер».

/Files/images/2014-2015_nr/kdnz/kdnz21/КДНЗ№21_19.09.2014_2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 222

Коментарi