• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Ой на Івана та й на Купала свято Нептуна зустрічаєм

Ой на Івана та й на Купала свято Нептуна зустрічаєм

2014-07-07

/Files/images/kdnz21/2014_rk/КДНЗ№21_07.07.14.jpg

В дитячому табору-відпочинку з денним перебуванням «Дивогралія» кожен новий день дітвора зустрічає девізом – кричалкою : «Найкращі ліки для всі – це сонце , повітря і сміх!» І це дійсно так!

Ранок 7 липня 2014р. в КДНЗ № 21 № «Казка» розпочався із зустрічі дітей з Водяним, який запросив усіх на музично – фольклорну розвагу « Ой на Івана та й на Купала свято Нептуна зустрічаєм ».

Всі дітлахи зустрілися біля самого найбажанішого місця дошкільного закладу – басейну, де мешканці підводного царства : золоті рибки, медузи, морські коники та морські феї, познайомили із народно-фольклорними традиціями даного свята, пригадали властивості води (ігри «Вода-добре-погано», «З ким (чим) дружить водичка?», «Вода, земля, повітря», «Фольклорні естафети »).

Дошкільнята допитливі – тому із великим ентузіазмом приймали участь у дискусійному клубі по обміну думками : «Вода в явищах природи », складали схеми типу «Як людина використовує воду?».

А ігри-естафети біля басейну «Хто спритніший?», «Струмочок», «Збирачі», «Морська фігурка», тощо, довели, що наші діти – веселі, розумні, спритні та завзяті.

Протягом свята діти дізналися багато повір’їв та легенд про чудодійну силу рослин на Івана Купала, про що цвіт папороті цвіте в цю святкову ніч. Діти відчули настрій цього свята, адже у великій пошані завжди була в нашого народу вода. Свої враження від святкування цього дня діти передали в малюнках та авторських віршиках.

Ой на Івана, ой та на Купала,
Котилася зоря з неба, та у в воду впала.
А дівчина за водою пустила віночок,
Заплуталась ясна зірка в зелен барвіночок.
А дівчина-чарівниця на долю гадала,
Як узріла ясну зірку, так і заспівала.

Кiлькiсть переглядiв: 192

Коментарi