Ми – волонтери

2011-06-21

/Files/images/DSCF1075.jpg

Незважаючи на те, що Україна не так давно стала на шлях демократичного розвитку, благодійництво та доброчинність вже стали невід’ємною частиною діяльності всіх тих, хто підтримує культуру, спорт, науку.
I сьогодні є потяг у наших школярів до доброчинності. На базі КЗ "ЧНСЗШ" діє iсторико-краєзнавчий гурток «Пошук», його учасники є членами шкільного волонтерського загону. Серед основних напрямків роботи волонтерів є: пошукова робота, шефська допомога, краєзнавча робота, пропаганда здорового способу життя, соціальні акції, пам’ятнi дати, опікування ветеранами війни та праці, робота з людьми похилого віку.
Діти допомагають лiтнiм людям у подоланні самотності, замкнутого життя, наповнення їх існування повним змістом. За проханням можуть прибрати домівку, навести порядок на присадибній ділянці, купити продукти, медикаменти, розрахуватися за комунальні послуги.
Велика робота проводиться з вшанування ветеранів Великої Вітчизняної: прибирання пам’ятних місць, висаджування квітів, виготовлення вітальних листівок, організація зустрічей та святкових концертів.
Щорічно проводиться акція «Поспішайте творити добро!» по збору іграшок, книжок для групи дитячого садочку. В акції «Роби добро по колу» взяли участь майже всі учні школи.
Ми впевнені, що ця робота обов’язково буде мати продовження, адже справжні дружба та турбота – поняття не тимчасові.

Кiлькiсть переглядiв: 130

Коментарi