• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День Соборності – свято єдності українського народу

День Соборності – свято єдності українського народу

2012-01-23

/Files/images/novini/IMG_1085.JPG

День Соборності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
У січні 1918 року була створена Українська Народна Республіка (УНР), а на територіях, що входили до Австро-Угорської імперії, була заснована Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР). У грудні 1918 року лідери обох держав у Фастові підписали передоб’єднувальний договір. 22 січня 1919 року цей договір, що увійшов у історію як „акт злуки” – акт об’єднання українських земель, був обнародуваний у Києві на Софійській площі.
Це державне свято символізує єдність українських земель. І хоча державі тоді не вдалося зберегти цілісність та незалежність, акт злуки став реальним втіленням вікової мрії українців про свою суверенну державу.
З нагоди Дня Соборності України у загальноосвітній школі № 2 відбулося багато цікавих та пізнавальних заходів, у яких взяли участь учні 1-11 кл. Вчителі школи Мороз І.І. та Стешенко Н.М. підготували захист учнівських презентацій на тему: «У соборності – наша єдність», Васильєва О.І. провела з учнями урок-роздум на тему: «У єдності – наша сила». Класні керівники 5-11 кл. провели з учнями класні години «День Соборності – символ єдності». Учні 10-11 кл. підготували захист-проекту «Без минулого немає майбутнього». Педагоги Мороз І.І та Щербакова Г.Є. разом з учнями 8-А кл. та 10-Б кл. підготували випуск шкільної телегазети «Соборна Україна». У початковій школі серед учнів 1-4 кл. пройшли цікаві години спілкування на тему: «Співаєм славу тим подіям і тепер». Бібліотекар школи Захарова А.М. підготувала оформила для учнів виставку літератури на тему: «22 січня – День Соборності України».
Школярі нашого закладу дізналися багато нової та цікавої інформації про соборність України, а також про значення єдності та патріотизму в житті українського народу.

Кiлькiсть переглядiв: 158

Коментарi