• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Соціальний проект «ЕКОклас» Номінація «Екодизайн»

Соціальний проект «ЕКОклас» Номінація «Екодизайн»

2014-05-08

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_08.05.2014_1.jpg

Комунальний заклад

«Загальноосвітній ліцей м. Орджонікідзе Дніпропетровської області»

Соціальний проект «ЕКОклас»
Номінація «Екодизайн»

Кожному відомо, що наша планета переживає екологічну кризу. Ми скаржимось на забруднене повітря, неякісну воду, погіршення здоров'я, неякісні продукти, вирубку лісів, підвищення тарифів на енергію, тощо... І якщо ми будемо продовжувати лише пасивно спостерігати, то подальше погіршення стану планети неминуче. Фахівці вважають, що у нас є ще максимум 50 років, щоб запобігти фатальним екологічним змінам. Учні 5-А класу КЗ «Ліцей» під керівництвом класного керівника Л.Й.Петренко взяли участь у соціальному проекті «ЕКОклас».«Думай глобально, дій локально!» - девіз ООН на XXIстоліття дуже лаконічно характеризує, як слід поводитися під час екологічної кризи.

Звичайно, одна людина - це замало, але якщо бути прикладом і розповідати оточуючим про чудову ідею жити екологічно, то незабаром приєднаються і інші - і тоді ми зможемо змінити світ на краще. Учні 5-А класу КЗ «Ліцей» міста Орджонікідзе Дніпропетровської області також мріють змінити наш світ на краще, беручи активну участь у різноманітних екологічних заходах та акціях:

· участь в проекті «ЕКОклас»;

· виготовлення еко-сумок із використаних джинсових речей;

· здача макулатури;

· збирання та здача відпрацьованих батарейок;

· прибирання пришкільної території та висаджування квітів;

· участь у акції щодо збереження первоцвітів;

· участь у екологічній агітбригаді та участь в агітбригаді «За здоровий спосіб життя»

Аби уникнути використання поліетиленових пакетів, дизайнери створюють бавовняні торбинки з промовистим написом: «Я не пластиковий пакет!». Згодом ідея привернула увагу, і тепер такі сумки можна знайти і у нашому маленькому місті Орджонікідзе.

Тому учні зацікавились цією ідеєю і вирішили створити екологічні сумки своїми руками. На класних зборах учні вирішили виготовити торбинки для змінного одягу для уроків фізкультури із старих джинсових речей: джинсових штанів, спідниць чи курток. Але в процесі виготовлення діти проявили фантазію та винахідливість, створивши не лише

· торбинки для змінного одягу, а й

· повсякденні сумки для школи,

· сумки-клатчі,

· сумочки для прогулянок,

· чохли для мобільних телефонів тощо.

Звичайно, не без допомоги батьків. Батьки допомагали своїм дітям і порадами, і виготовленням сумок, адже не всі учні 5-го класу (віком 10-11 років) можуть вправно володіти голкою та ниткою чи швейною машиною.

Крім того, ми створили еко-логотип, який у подальшому хочемо використовувати у своїй діяльності щодо збереження навколишнього середовища.

Відповідно до наказу МОН України від 27.12.2013 № 1842 «Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2014 рік», Міністерство освіти і науки України, Національний еколого-натуралістичний центр спільно з торговельною мережею «Фокстрот. Техніка для дому» з 15 жовтня 2013 р. до 5 травня 2014 р. провели І Всеукраїнський конкурс для учнівської молоді «ЕКОклас». Відповідно до рішення журі конкурсу переможцем (3 місце) в номінації «ЕКОдизайн» визнана команда учнів Комунального закладу “Загальноосвітній ліцейміста Орджонікідзе Дніпропетровської області» за проект «Стильні еко-сумки, виготовлені із старих джинсових речей».

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_08.05.2014_2.jpg

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_08.05.2014_3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 152

Коментарi