Пам`ятна дата

2011-12-26

/Files/images/novini/IMG_9652.jpg

Чорнобильська трагедія належить до тих подій, справжнє значення яких для нашої нації й для людства ми, можливо, ще тільки починаємо осягати, адже 25 років — занадто короткий строк, аби суспільство хоча б
«у першому наближенні» усвідомило, як змінила ця катастрофа наше життя.
9 і 10 грудня в за підтримки губернатора області Олександра Вілкула, Всеукраїнської асоціації «Афганці Чорнобиля» та Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» відбувся V ювілейний міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви». Наше місто не вперше бере участь у такому заході. Цього року Орджонікідзе заявило про себе у чотирьох номінаціях і вибороло цілком справедливі перемоги та відзнаки.
Приємно відзначити, що серед майже 200 учасників з 19 областей України, а також з Росії, Криму та Німеччини є і вихованці та педагоги Будинку творчості дітей та юнацтва. Так, Людмила Архангельська , вихованка студії «Палітра» ( керівник В.В.Адаменко), яка представляла свої роботи у конкурсі дитячого малюнка «Чорнобильська палітра», виборола друге призове місце. Мета цього конкурсу – вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і залучення до цієї акції найталановитіших людей, щоб за допомогою мистецтва донести до сучасників і нащадків значення подвигу ветеранів Чорнобиля. Роботи Римарчук Вікторії, Шпоньки Галини та Капітанчука Максима також були відзначені журі конкурсу. Через малюнки, в яких проглядаються інтелектуальність, суспільна позиція та самостійність мислення авторів, діти намагалися донести до дорослих своє, зовсім не дитяче ставлення до цієї проблеми.
У поетичному конкурсі лауреатом стала Лариса Олексіївна Коваленко, керівник літературної студії нашого закладу.
Тож від душі вітаємо Ларису Олексіївну Коваленко, Вікторію Вадимівну Адаменко та її вихованців з перемогою і зичимо нових творчих злетів во славу рідного міста!

Кiлькiсть переглядiв: 186

Коментарi