Україна – це ми!

2011-12-24

/Files/images/novini/IMG_3417.JPG

Те, що Орджонікідзе є справжнім містом талановитих дітей, в черговий раз підтвердили члени гуртка «Юні журналісти» Будинку творчості дітей та юнацтва ( керівник Л.О.Коваленко). Беручі участь в обласному конкурсі «Україна є!», організованого обласною бібліотекою ім. Свєтлова з нагоди 20-ї річниці Незалежності України, вони досягли справжнього тріумфу. В категорії учасників віком до 14 років роботи членів гуртка були поза конкуренцією. Перше місце виборола Марія Коваленко, друге – Анастасія Посипкіна, третє – Даша Мякотіна.
Високою оцінкою діяльності гуртка є випуск збірки, до якої ввійшли їх твори. Юні обдаровання відкрили читачам у поетичному та прозовому слові свої думки і почуття до Батьківщини, представили роздуми про історію та сьогодення держави. Молоді прозаїки дуже серйозно підійшли до свого пошуку України. Щирі, сміливі й психологічно достовірні їхні твори. В оповіданні « Коли прилетять лелеки…» Дар'я Мякотіна розповіла про діда Івана, чий будинок нині знаходиться у Чорнобильській зоні відчуження. Анастасія Посипкіна в оповіданні «Вишиванка для Богданка» показала читачеві, як зазвичай сприймають національний український одяг у сучасному суспільстві. Марія Коваленко в оповіданні «Українка із села Українки» втілила у творі думки та враження маленької дівчинки Марійки, яка тільки дізнається про те, що таке нині бути патріотом нашої держави, і як це нелегко, а іноді й завдає душевних ран.
Лейтмотивом у всіх творах звучить неприйняття соціальної несправедливості і нерівності, екологічного та економічного невігластва, історичної неправди і навмисного забування історії свого народу, особистої байдужості і збайдужіння усього суспільства.
І так хочеться разом з авторами цієї книги сказати:
Ми кращі за тих, хто вважає себе господарями цього життя, ким би вони не були. Ми молоді і ми інші. У нас інше майбутнє, і ми його бачимо, бо це наш спільний шлях.
Бо Україна є!
Україна – це ми!

Кiлькiсть переглядiв: 229

Коментарi