• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міський семінар-практикум вчителів початкових класів з теми «Розвиток екологічного світогляду учнів школи І ступеня на уроках природознавства і в позаурочний час.»

Міський семінар-практикум вчителів початкових класів з теми «Розвиток екологічного світогляду учнів школи І ступеня на уроках природознавства і в позаурочний час.»

2014-04-25

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_25.04.2014_1.JPG

Комунальний заклад

«Загальноосвітній ліцей м. Орджонікідзе Дніпропетровської області»

Майстерня педагогічної творчості вчителів школи І ступеня

24 квітня в ліцеї пройшов міський семінар-практикум вчителів початкових класів з теми «Розвиток екологічного світогляду учнів школи І ступеня на уроках природознавства і в позаурочний час.» В роботі творчій майстерні взяли участь вчителі шкіл міста. В ході роботи педагоги відвідали урок природознавства в 1-А класі «Запитання до природи. Міні-проекти «За що нам вдячні домашні улюбленці?», який провела Т.В.Ремарчук, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист. Урок був незвичайний: учні, під керівництвом вчительки, відправилися у дивовижну мандрівку країною тварин. Допомогу у подорожі здійснювали творчі групи першокласників «Чомучки», «Пізнайки», «Розумнички» та «Науковці». Працюючи на уроці, учні зробили висновок: відповідаємо за тих, кого ми привчили.

В ході семінару слухачі ознайомилися з експериментальним курсом «Уроки сталого розвитку. Моя щаслива планета». Курс викладається в 3-4 класах за рахунок варіативної складової навчального плану. С.М.Хісматуліна та О.А. Медведєва продемонстрували електронні презентації з програмовим матеріалом до курсу. Презентацію підручника О.І.Померун, О.В.Онопрієнко «Моя щаслива планета» підготувала Н.В.Антіпенко, керівник МО вчителів початкових класів, вчитель-методист. Л.М.Біднюк, класний керівник 2-А класу,в цікавій формі ознайомила вчителів з матеріалами виховної роботи «Гідне та щасливе завтра з освітою сталого розвитку». Слухачі семінару дали високу оцінку відвіданим заходам і висловили бажання продовжити співпрацю з теми семінару у наступному навчальному році.

Дзвони Чорнобиля

25 квітня в навчальний день в ліцеї розпочався з єдиного уроку пам’яті «Чорнобильський слід на землі».

Чорнобиль… Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія. Це подвиг і безсилля. Це пам'ять, це наш нестерпний біль. Ця трагедія ввійшла в історію як невигойна рана на тілі України. Надто дорого ми заплатили за людську недбалість. Учні в класних колективах вшанували пам'ять загиблих в цій трагедії, запалили свічки пам’яті.

Немає, мабуть, в Україні родини, яку оминув би, не зачепив своїм чорним крилом Чорнобиль. Комусь довелось стати до лав тих, хто ліквідував наслідки аварії, комусь - рятувати життя і здоров’я потерпілих, інші просто допомагали і матеріально, і морально.

Багато наших земляків також були ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС, залишили там частину своєї душі, свого здоров’я. Сьогодні учні старших класів і педагоги ліцею були присутні на урочистостях біля меморіального знаку «Орджонікідзевцям, які в ім’я життя пройшли через полум’я Чорнобиля».На знак пошани поклали квіти.

Живі свідки чорнобильського лиха сьогодні б’ють у дзвони, аби не дати шансу бездуховності, аби не відійшли в небуття імена тих, чиїм героїчним подвигом живемо.

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_25.04.2014_3.JPG/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_25.04.2014_4.JPG/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_25.04.2014_5.JPG
/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_25.04.2014_2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 33

Коментарi