Проведення дня цивільного захисту

2014-04-25

/Files/images/nvk_novini/2014_rk/НВК№1_25.04.2014_10.jpg

Про підсумки проведення дня ЦЗ

у комунальному закладі «Навчально-виховний комплекс №1(середня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад)

м. Орджонікідзе Дніпропетровської області»

На виконання ст.. 33, 34 Закону України «Про захист населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру», з метою запобігання нещасних випадків, підвищення психологічної, теоретичної та практичної готовності, відпрацювання злагоджених та свідомих дій в складних життєвих ситуаціях, які потенційно можуть нести загрозу для життя та здоров’я персоналу, учням та вихованцям при виникненні загрози, аварій, катастроф техногенного, природного чи іншого характеру, , з метою перевірки та закріплення теоретичних знань, умінь і навичок цивільноо захисту та основ здоров’я, набутих працівниками і учнями протягом навчального року, також перевірки виконання плану цивільної захисту школи та забезпечення високого рівня організованості при проведенні всіх заходів, відповідно до наказу УО від 31 березня 2014р. м.Орджонікідзе № 75 «Про проведення місячника цивільного захисту в закладах управління освіти» 24.04 2014 р. у рамках місячника цівільного захісту у закладі був проведений день ЦЗ.

Під час проведення місячника , дня ЦЗ були залучені працівники МВ ГУ МНС ,міліції, ДАЇ, міськгазу, енергонагляду та інших відповідальних служб для роз’яснювальної роботи серед учнів різних вікових категорій.

Основними цілями Дня ЦЗ визначено :

- практична перевірка здатності учнів грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров’я і життя;

- формування в учнів впевненості в ефективності заходів, які проводяться цивільною обороною;

- формування та розвиток в учнів високих морально – вольових та психологічних якостей, здатності самовіддано виконувати завдання ЦО.

Головні завдання Дня ЦЗ:

- забезпечення вдосконалення учнями та педколективом теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах екстремальних ситуацій;

- практичну перевірку здатності учнів діяти за сигналами оповіщення, користування засобами колективного та індивідуального захисту;

- навчання керівного та командного складу організації й проведення заходів цивільної оборони в школі.

. До проведення Дня ЦЗ були залучені :

- керівний, викладацький склад і технічний персонал школи;

- керівний та командний склад цивільного захисту школи;

- особовий склад невоєнізованих формувань цивільного захисту рятувальну групу, групу охорони громадського порядку, пост радіаційного і хімічного спостереження, групу з обслуговування сховища, працівників пункту видачі.

План проведення дня ЦЗ передбачав:

· огляд сил і засобів ЦЗ

· тренування невоєнізованих формувань ЦЗ учнівських колективів

· проведення уроку ЦЗ

· виконання учнівськими колективами бойових листів з ЦЗ

Протягом Дня ЦЗ з постійним складом і учнями проведено об’єктове тренування, у процесі якого відпрацювались :

- дії за сигналом «Увага всім!»

- вміння користуватися засобами колективного та індивідуального захисту, виготовляти найпростіші засоби захисту органів дихання;

- дії в разі виникнення пожежі та можливих аварій на об’єктах, які використовують на виробництві сильно діючі отруйні речовини;

- виконання нормативів ЦЗ;

- організаційні роботи пункту видачі засобів індивідуального захисту.

Усі передбачені планом заходи виконано. Напередодні і в день ЦЗ були проведені інструктаж та практичні заняття з формуванням ЦЗ, що дало можливість ще раз скоординувати дії підрозділів і провести термінову евакуацію за 2хв. 45 сек. хвилини. З учнями початкової школи проведено роз’яснювальну роботу, конкурс малюнків «Надзвичайна ситуація», серед учнів 5-11-х класів - конкурс плакатів та бойових листків ЦЗ з тематики: «Навколишнє середовище і людина», «Екологічні проблеми», «Людина в екстремальних ситуаціях», «Цивільна оборона», «Надзвичайні ситуації».

Учні 10-11-х класів підготували повідомлення про правила користування засобами захисту (протигаз, марлева пов’язка – її виготовлення та використання), про дії в надзвичайних ситуаціях для учнів 1 та 11 ступенів.

Вчителем курсу «Захист Вітчизни» Казаріним О.Л. були проведені військово – спортивні змагання серед учнів 10-х-11-х класів, а саме:

- одягнення протигаза на швидкість,

- знання та чіткість виконання сигналів та команд начальника штабу ЦЗ.

Евакуація колективу школи була проведена організовано, чітко. Проведені навчання виявили високий рівень відповідальності посадових осіб ЦЗ з організації занять, достатній рівень підготовки особового складу невоєнізованих формувань ЦЗ до дій в умовах надзвичайної ситуації, чіткі дії педагогічних працівників з організованої евакуації учнів.

Проведене тренування показало , що члени педагогічного і учнівського колективів обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і можуть організовано евакуюватись. Усі учасники тренування суворо дотримувались правил техніки безпеки.

/Files/images/nvk_novini/2014_rk/НВК№1_25.04.2014_2.JPG/Files/images/nvk_novini/2014_rk/НВК№1_25.04.2014_8.jpg

/Files/images/nvk_novini/2014_rk/НВК№1_25.04.2014_1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi