Святкування Всесвітнього Дня Землі.

2014-04-23

/Files/images/kdnz21/2014_rk/КДНЗ№21_23.04.2014_1.JPG


22 квітня в комунальному дошкільному навчальному закладі №21 «Казка» (ясда-садок) комбінованого типу художньо-естетичного спрямування було проведено святкування Всесвітнього Дня Землі. Наша планета Земля - наш рідний дім, в якому створені для нас особливі сприятливі умови, що сприяють нашому існуванню і життєдіяльності, що відкривають для нас досталь можливостей й достатній простір для їх реалізації. Далеко не кожна планета наділена таким унікальним потенціалом і розташована в таких унікальних умовах, які дозволили б такий бурхливий розквіт життя і її форм на такому, здавалося б обмеженому просторі у Всесвіті.

Дошкільники старших груп № 12 «Золотий ключик», та № 9 «Золота рибка» разом з керівником гуртка «Лунтикова обсерваторія» Щербачук Мариною Миколаївною залюбки подорожували в зорельоті у Всесвіті. Діти зрозуміли, що цей світ величезний. Протягом усієї подорожі діти декламували вірші, виконували різні завдання. Особливо сподобалася дітям зупинка на планеті Земля. Здраствуй, моя рідна земле! Якою прекрасною і величною ти є... ЗЕМЛЯ — рідна і близька, дорога і українська, батьківська, улюблена, велика, родюча, багата , тепла і щедра, холодна, пахуча і прекрасна, квітуча і неозора, наша, неосяжна і весняна, осіння, убога, добра і плодюча, свята, зелена, чудова, життєдайна, урожайна, запашна, миролюбна, приваблива, найкраща, сіра, сумна, годувальниця; земля предків.

Глобус крутну,наче дзиґу малу,
Щоб обертався він швидко,
І за хвилину я облечу
Всю нашу Землю рідну.

«Дивлячись на Землю з космосу, діти зрозуміли, що всі ми, незалежно від того, на якому континенті живемо, і в якому місті, всі ми - брати і сестри, Земля - наш спільний дім, який ми повинні оберігати і про який повинні піклуватися».

Cвяткування Дня Землі - це свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке об’єднує всіх мешканців планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привертає увагу всіх до проблем екології нашої планети.

/Files/images/kdnz21/2014_rk/КДНЗ№21_23.04.2014_2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi