А вже весна, а вже красна

2014-04-23

/Files/images/kdnz22/2014_rk/КДНЗ№22_23.04.2014.jpg

Яка чудова пора року – Весна! Як багато гарного настрою вона всім нам дарує – дорослим і дітям. І саме на час оновлення природи, на радісну весняну пору припадає одне з найвеличніших і найдавніших християнських свят – Великдень. Адже в цей день воскрес Ісус Христос, який прийняв смерть заради людей. І понесли його учні по землі Євангеліє – добру новину про те, що колись так само Господь воскресить і людей, які вірують у нього й живуть за його заповідями, і вони більше не побачать ні смерті, ні хвороб, ні нещасть.

Радіючи цій добрій новині і святкуючи Воскресіння Господнє, люди пов’язали з ним два символи перемоги життя над смертю. Це яйце в якому зароджується нове життя і хліб, який дає нам сили.

Знайомити дітей з традиціями Великодня покликані вихователі дитячих садків і цьому була присвячена розвага «А вже весна, а вже красна» у КДНЗ №22 «Усмішка». Чарівна дівчина-весна завітала в гості до дітей та принесла із собою весняне сонечко та передсвятковий настрій. Діти зустрічали її піснями «Христос Воскрес», «Веснянка»; віршами, таночками, показали свої вміння водити великодні хороводи. А вона познайомила їх з великодніми іграми «Прокоти писанку», «Купса»: захоплено катали яєчка намагаючись перегнати один одного; жваво били в бубни у таночку «Український танок з бубнами»; весело водили хоровод «Подоляночка».

А які чарівні писанки виготовили діти старшої групи своїми руками.

Адже Великдень не обходиться без писанки. Ще в давнину люди шанували писанку. Для наших пращурів вона була символом зародження життя, символом сонця, тепла і вічності. Дотепер вважають, що писанка приносить щастя. Крашанками та писанками обмінюються, дарують їх рідним та друзям. У давні часи освячену писанку клали до першої купелі немовляти, щоб зростало сильним і сміливим. Писанку приорювали в полі, щоб краще родило жито – пшениця і всяка пашниця. Ввечері у відро з водою клали великоднє яєчко і вірили, що той, хто зранку вмиється цією водою, буде гарним, як весна.

На кінець розваги весна подарувала дітям солодкі подаруночки – символи свята Великдень.

Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi