Нехай процвітає книжкова планета

2014-04-08

/Files/images/9shkola_novini/2014_rk/СЗШ№9_08.04.2014_2.jpg

Нехай процвітає книжкова планета

Сузір’ям письменників і поетів,

Сузір’ям дослідників і читачів -

Найкраща планета для школярів!

Під таким девізом в шкільній бібліотеці пройшло свято Книги, присвячене Міжнародному дню дитячої книги. Його учасниками стали учні 2-5 класів. Розкриття світу дитячої книги, мотивація до читання, виховання бережливого ставлення до книги - мета свята.

Ведучі бібліотекар Висоцька М.О. та учень 5Б класу Козицький О. зробили повідомлення про те, що за традицією цього дня, відомий письменник однієї з національних секцій Міжнародної ради з питань дитячої книги, пише послання до дітей усієї планети, а художник малює плакат. Цього року - це звернення ірландського письменника Шивона Паркінсона. У ньому він розкрив важливість авторів і читачів для життя книг. А читання - це можливо те найкраще, що можуть робити люди на землі!

А так, як Міжнародним днем дитячої книги обрано 2 квітня - день народження Г.Х.Андерсена, на свято завітав один з персонажів його казок - Оле-Лукойє ( Козуб Д.) і разом з дітьми пригадав найвідоміші казки Андерсена.

Книголюби - учні 5кл. нагадали всім, що в Україні 2014 рік - є роком найвідомішого українця у світі, геніального українського поета і художника Т.Г. Шевченка. Вони звернулися до нього з нагоди його ювілею, з подякою та впевненістю у нескореності і вічності Шевченкового слова, продемонстрували сценку з дитинства Тараса (Кандауров О., Олексюк І.), а глядачі залюбки декламували вірші поета.

Про те, що в наш стрімкий, мобільний час,коли нас оточує багато джерел інформації, твори дитячих письменників проходять випробування на подальше життя. А ось твори Всеволода Нестайка, вже більше як півстоліття захоплюють юних читачів. То ж привітати дітей прийшли відомі герої його творів Кось Вухань та Колько Колючко. (Бухаленко М., Сульженко Д.).

А ось сценка з повісті - казки Ярослава Стельмаха «Якось у чужому лісі», (Волошин О., Ждан Я., Щегельська В.), стала рекламою цього твору і його автора.

В моєму царстві скарби усіх століть,

І кожен том - неначе дім стоїть.

Обкладинки, мов двері відчиняй -

І ти вже гість: господаря вітай!

Центром уваги свята стала поява королеви Книги (Бугайова К.), яка привітала всіх піснею та провела з дітьми літературну гру - вікторину. А глядачі читали їй свої вірші та гуморески. Переможці отримували призи від королеви - закладки.

Є на світі братство прекрасне

Неспокійних любителів книг.

Їм підвладне минуле й сучасне,

перед ними - сто тисяч доріг.

Група підтримки королеви Книги - книголюби, учні 5 А класу - звернулися до всіх присутніх - продемонструвавши декларацію прав книги, якої повинні дотримуватися всі читачі.

Завершилося свято виконанням всіма пісні «Хай завжди буде книга!».

Прес-центр КЗ «СЗШ № 9»

Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi