• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • РОСТИТИ МАЛЕНЬКИХ ПІЗНАЙЧИКІВ – ЦЕ ЦІКАВО !

РОСТИТИ МАЛЕНЬКИХ ПІЗНАЙЧИКІВ – ЦЕ ЦІКАВО !

2011-12-13

/Files/images/novini/DSC00689.JPG

Оновлення змісту дошкільної освіти вимагає від педагога вміння орієнтуватися у розмаїтті педагогічних методик і технологій.
Ось і 01.12.2011 року на базі Комунального дошкільного навчального закладу №18 «Барвінок» еколого – валеологічного спрямування в рамках семінару – практикуму для вихователів раннього віку відбулася зустріч однодумців – педагогів, котрих цікавить педтехнологія Марії Монтессорі. На засіданні фахівці детально обговорили суть методики МаріїМонтессорі, її значення і можливості у вихованні найменших.

Заняття з маленькими вихованцями представила на розсуд учасників семінару вихователь КДНЗ №18 Рижко Ольга Василівна. Лейтмотив методу М.Монтессорі: в підтримці природньої радості дитини від пізнання. Ця ідея пронизувала все заняття, навіть його назва «Маленькі пізнайчики» говорила про це.
Розвивальне середовище в групі облаштовано у відповідності до новітньої педтехнології. Перш за все збережено принцип методики: дитина вправі сама вибрати матеріал, час роботи з ним, спосіб організації роботи з матеріалом – індивідуально чи з кимось.
Ольга Василівна разом з дітками проілюструвала уміння дітей (така малеча – самостійно застібають, шнурують), вільно себе почувають в присутності дорослих, радісні, добре знають правило: попрацював – прибери за собою. Спілкування з лялькою Катрусею було повчальним і водночас приємним. Педагог уміло вела дітей шляхом пізнання, вирішення проблемних ситуацій.
Слухачі одностайно дійшли згоди, що використання інноваційних педтехнологій, зокрема технології Марії Монтессорі, збагачує зміст роботи з дітьми раннього віку у відповідності до вимог Базової програми «Я у Світі», підвищує якість професійної компетентності.

Кiлькiсть переглядiв: 196

Коментарi