Майбутні захисники Вітчизни

2011-12-08

/Files/images/novini/IMG_0180.jpg

На базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №8 м.Орджонікідзе Дніпропетровської області» 07.12.2011 р. під керівництвом вчителя В.О.Сабітова відбувся міський семінар-практикум вчителів курсу «Захист Вітчизни» за темою «Формування позитивної мотивації навчально-пізнавальної діяльності юнаків для готовності до служби в Збройних Силах України на основі побудови продуктивної особистіснозорієнтованої системи навчання». Метою семінару було ознайомлення юнаків з історією створення Збройних Сил України та її сучасним становищем, розвиток інтересу до вивчення та сприйняття інформації, вміння її аналізувати, створювати життєвий проект на основі власних здібностей та інтересів, моральних цінностей, а також виховання патріотизму, мужності сили волі, почуття обов’язку. На семінар були запрошені викладачі курсу інших шкіл міста, методист ІМЦ УО В.М.Котій.
Розпочали семінар учні 11-А та 11-Б класів, які разом з вчителем курсу «Захист Вітчизни» Сабітовим В.О. привітали гостей та продемонстрували свої знання і вміння виконувати команди, шикуватися.
Особливу увагу В.О.Сабітов звернув на стан Збройних Сил України на сучасному етапі. Перед учасниками семінару виступили учні 11-А класу Геращенко Ігор та Калюх Олексій, а також учні 11-Б класу Тельпухов Вячеслав, Яценко Віталій, Чіпков Павло, Ряховський Владислав, які захищали свої проекти – презентації військової зброї та техніки. З метою визначення мотивації готовності до служби в армії за допомогою використання сучасних комп’ютерних технологій проведено анкетування серед юнаків.
Учасникам семінару було запропоновано для обговорення декілька питань, що стосується фізичного виховання та захисту Вітчизни учнів загальноосвітніх шкіл міста. Учасники семінару ділилися ідеями, думками, досвідом, обговорювалися актуальні проблеми щодо навчально-виховного процесу з предмету «Захист Вітчизни». Як відзначили учасники заходу семінар був корисним, цікавим. Цілі поставлені на початку семінару були досягнуті.

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi