Стежинами Тарасового життя

2014-03-05

/Files/images/6shkola_novini/2014_rk/СЗШ№6_05.03.2014.jpg

Стежинами Тарасового життя

200 років виповнюється з дня народження Великого Кобзаря. З метою гідного відзначення цієї дати та задля підтримки заходів із вивчення і популяризації спадщини Т. Шевченка Указом Президента України 2014 рік оголошено роком Тараса Шевченка. У зв’язку з цим, 05 березня 2014 року у КПНЗ «БТДЮ» учні 9-11 класів коммунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 6 м.Орджонікідзе Дніпропетровської області» взяли участь у міській літературно-документальній композиції «Стежинами Тарасового життя», присвяченій 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

З метою розкриття величі і безсмертя неперевершеного майстра слова учні КЗ «СЗШ № 6» інсценізували один із періодів життя Кобзаря – ІІ заслання.

В головних ролях:

Тарас Шевченко – Прилипко Артем,

бабуся – Лавренчук Інна,

дівчинка – Пиріжок Надія,

доля – Забутна Марина,

друг Шевченка – Маценко Роман.

Сьогодні надзвичайно важливо виховувати в учнів любов і повагу до Великого Кобзаря, почуття гордості за народ, що подарував світові геніального митця. Приємним було спілкування та обговорення важливих проблем із Г.М. Чергинець, яка запевнила, що заходи до річниці є не лише запланованими, а й щирими та потрібними - нести крізь віки спадщину, зберігаючи для нащадків полум’я Шевченкових слів.

Кiлькiсть переглядiв: 84

Коментарi