Участь у конкурсі екобригад

2014-03-06

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_06.03.2014_1.JPG

Комунальний заклад

«Загальноосітнійліцей м. Орджонікідзе Дніпропетровської області»

Участь у конкурсі екобригад

27лютого ліцеїсти взяли участь у міському етапі Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, який відбувся у Орджонікідзевському будинку творчості дітей та юнацтва.

Наближається свято Восьмого березня і, напевне, кожний замислюється чим же у цей день можна порадувати своїх любих жінок. Однак, крім святкового настрою цей день ще знаменитий тім, що саме на це свято відбувається найбільш масовій продаж первоцвітів.

Щовесни торгівля первоцвітами набуває надзвичайно великих обсягів, як на території України, так і на територіях суміжних країн. Під загальною назвою “Первоцвіти” розуміють ранньоквітучі весняні рослини. До них відносяться підсніжники, цикламен Кузнєцова, сон-трава, проліски, анемони, горицвіти, шафрани, конвалія, ряст, зірочки та ін. Масовий збір на продаж первоцвітів, більшість з яких є рідкісними рослинами, призводить до поступового вимирання їх у природному середовищі.

Ліцеїсти представили на суд журі конкурсу екологічну музичну казку « Як Іванко за квітами ходив». У своєму виступі учні розкрили актуальність порушеної екологічної проблеми збереження первоцвітів і ранньоквітучих рослин України та Дніпропетровщини, проявили свої творчі здібності. Завдяки яскравій грі акторів, якісному вокалу, музичному супровід та оригінальності ідеї команда здобула перемогу. Учасники агітбригади переконані, що знищення первоцвітів можна подолати лише відсутністю попиту на купівлю букетів з них!

/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_06.03.2014_3.JPG


/Files/images/ltsey_novini/2014_rk/Ліцей_06.03.2014_2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 78

Коментарi